SZKKA: őszi értékelés és előretekintés. Interjú Marosán György vezetőedzővel

Az NBI-es újonc Szombathely a vártnál talán jobban szerepel a női első osztályban. Marosán György vezetőedzővel értékeltük az őszi szereplést – előre is tekintettünk.

– Ha azt mondtam volna Önnek, amikor a bajnoki rajt előtt beszélgettünk, hogy ezen időszakban lesz 7 pont és a tabellán így áll a csapat, kiegyezett volna vele?

Marosán Gyögy:  Természetesen! Feljutó csapat nagyon régen szerepelt ilyen eredményesen, a bajnokság majdnem félidőjében. Az ősszel felmerülő edzéslehetőségből adódó problémáinkból fakadó sérülésekkel együtt pedig egy fantasztikus sportteljesítménnyel bíró csodaként tekinthetünk erre a 7 pontra.

– Téma volt az összekovácsolódás is, hogyan látja, mennyire sikerült? Nekem feltűnt a két belső védő stabilitása.
Marosán György: Sikerült megvalósítanom azt az egységet, ami úgy gondolom, szükséges a sikerhez. Az egység alatt a mentális stabilitást, a célokhoz való lojalitást, ahhoz való teljes alárendeltséget értem. Ebben nincsen választási lehetősége a játékosoknak, ez az alapja a közös munkának. Amit mondasz, a belső védők közötti egység, az már játékkapcsolat, azon természetesen dolgozni kell minden nap, hogy eredményes és egyre jobb legyen. Én is úgy gondolom, hogy e tekintetben is szépen fejlődtünk, akár a védelem, akár a támadásban lévő páros-, hármas kapcsolatokban, valamint egyre jobban értjük és alkalmazzuk azt a rendszert a játékban amit szeretnék.

– A következő meccseket 3 éllovas /DVSC, ETO, FTC /ellen vívják, ezeken mire fókuszál?

Marosán György: Természetesen, ahogy minden mérkőzéseken ezeken is fontos lesz számunkra az, hogy szórakoztassunk, de elsősorban a fejlődés és a formába hozás lesz az elsődleges az ezt követő megpróbáltatásokra. A fókuszt nem szabad elveszítsük azokról a mérkőzésekről, amelyek a bent maradást eredményezhetik nekünk, ahogyan ezt ősszel is tettük.

– Április végéig viszont olyan mérkőzések jönnek, amelyek mindegyikén reális lehet a pontszerzés. Mire számít?
Marosán György: Ugyanarra, mint ősszel: nagyon nehéz minden egyes pontot a magyar élvonalban begyűjteni, ráadásul, ahogyan közeledik majd a bajnokság vége, úgy még nagyobb jelentősége lesz ezeknek a pontoknak. Sokat kell alázatosan dolgoznunk céljaink eléréséhez.

– Voltak sérülések, mindenki újra bevethető lesz?

Marosán György: Sérültjeink rendbe jöttek és bízom benne, hogy megfelelő körülmények között folytatva a munkát nem kerül sor hasonló sérüléshullámra a tavasszal.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy Ivana Mitrovics eligazolt a rivális Békéscsabához, pótlásáról egyelőre nincs információnk.

SzM.

Fotó: SZKKA facebook-oldala

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s