“Nagyon jól érzem magam az új csapatban” – interjú Kopecz Barbarával, a Békéscsaba játékosával

Kopecz Barbarával beszélgettünk, akinek a 2019-es esztendő igazán mozgalmasra sikeredett. Bemutatkozhatott a válogatottban i,s és a nyáron közel 400 kilométerrel arrébb tette székhelyet, ugyanis Mosonmagyaróvárról Békéscsabára igazolt. 

Interjúnkban szó esett a válogatottról a Békéscsaba szerepléséről és jövőbeli tervekről is.

Hanballexpert: Mesélj egy picit a kezdetekről nekünk! Hol ismerkedtél meg a kézilabda alapjaival és mikor kezdted?

Kopecz Barbara: 2003-ban kezdtem el kézilabdázni Dunaújvárosban. Előtte atletizáltam és kosárlabdáztam. Abban az időben a kézilabda volt a legnépszerűbb sportág Dunaújvárosban, Édesapám elvitt egy férfi kézilabda meccsre, ahol annyira magával ragadott a milliő, hogy ott el is dőlt, hogy ezt szeretném csinálni.

Hanballexpert: Törvényszerű volt, hogy kézilabdázó leszel vagy kipróbáltál más sportágat is?

Kopecz Barbara: Általános  iskolai szinten atletizáltam, majd kettő évig kosárlabdáztam, mindkettőt szerettem, de miután kipróbáltam a kézilabdát, nem volt kérdés, hogy kézilabdázó szeretnék lenni.

Hanballexpert: Több élvonalbeli csapatban is játszottál már pályafutásod során. Kérlek, mesélj nekünk ezekről az emlékekről!

79540659_520198185238277_6038771572053901312_nKopecz Barbara: Dunaújvárosban kezdtem, de viszonylag hamar váltottam a Vasas együttesébe, ahol két évet töltöttem el. A Vasasos időszakról nagyon szép emlékeim vannak, ott játszottam életem első felnőtt NB I-es mérkőzését 2008-ban. Ezt követően megfordultam többek közt az ETO-ban, és a BSE-ben, majd újra a DKKA-ban is. Az NB I-es pályafutásom legmeghatározóbb éveit Szekszárdon és Mosonmagyaróváron töltöttem. Az előbbi klubnál két  voltam, ahol elég hamar bedobtak a mély vízbe, ott volt lehetőségem igazán megtapasztalni, hogy milyen is a felnőtt bajnokság. Mosonmagyaróváron négy évet játszottam, ahol voltak jobb és rosszabb időszakaink is, de összességében nagyon szerettem ott lenni. Ráadasul mosonmagyaróvári játékosként debütáltam a felnőtt válogatottban, ami mindig szép emlék marad.

Hanballexpert: Hogyan emlékszel vissza az első meccsre a válogatottban?

Kopecz Barbara: Siófokon a Japánok elleni barátságos mérkőzésen ölthettem először magamra a címeres mezt, ahol külön öröm, hogy góllal sikerült bemutatkoznom. Sosem felejtem el, hogy a meccs után annyira boldog voltam, hogy a hazafele úton meg el is sírtam magam.

Hanballexpert: Ebben az évben szinte végig tagja voltál a válogatottnak. de végül nem utazhattál a világbajnokságra. Mennyire érintett meg ez a dolog?

79809631_2532201783500460_1224572459731124224_n

Kopecz Barbara: Nyilván nagyon szerettem volna utazni a világbajnokságra, így természetesen nem érintett jól, hogy a szövetségi kapitány nem számított rám, de nem rágódtam sokáig ezen, az élet megy tovább. Dolgozom úgy, ahogy eddig is tettem.

Hanballexpert: Ezen a nyáron csapatot váltottál: Mosonmagyaróvárról Békéscsabára igazoltál. Hogy érzed magad a csapatban és milyennek látod a várost ?

Kopecz Barbara: Nagyon jól érzem magam az új csapatban. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó közösség, az elejétől kezdve mindenki nyitott és barátságos volt velem, így abszolút nem okozott gondot a beilleszkedés. Szeretem a várost is, bár túl sok szabadidőm nincs, és általában a hétvégeket Dunaújvárosban töltöm, így nem volt még lehetőségem teljesen feltérképezni Békéscsabát.

Hanballexpert: Nyáron a felkészülés során több jó eredményt is elértetek, többek között döntetlent értetek el a Bajnokok Ligájában szereplő Ramnicu Valcea ellen, valamint legyőztétek a szerb bajnok Jagodinát is. A bajnokság azonban nem indult ilyen jól; peches meccseken maradtatok alul többször is két góllal. Hogy élte meg a csapat ezeket az eredményeket?

Kopecz Barbara: Igen, a bajnokságot illetően van némi hiányérzetem, sajnos nem sikerült annyi pontot szereznünk, mint amennyit szerettünk volna, de azt gondolom, hogy az viszont pozitív, hogy nem szenvedtünk nagy arányú vereségeket. Akármelyik mérkőzés alakulhatott volna másképp is, így hiszek benne, hogy tavasszal az ilyen mérkőzések a mi javunkra fognak fordulni.

Hanballexpert: Melyik mérkőzésetekre emlékszel vissza a legszívesebben?

Kopecz Barbara: Egyértelműen a Szombathely elleni idegenbeli győztes mérkőzés az amit kiemelnék. Egyrészt a győzelem miatt, másrészt pedig azt gondolom, hogy ott igazán csapatként funkcionáltunk, aminek két pont lett az eredménye.

Hanballexpert: A bajnokság egy ideje szünetel.  Hogyan tartjátok magatokat formában és hogyan alakulnak a programok a csapat háza táján ebben a másfél hónapban ?

Kopecz Barbara: Így hogy nem volt mérkőzés ebben az időszakban k aptunk egy hét szünetet a Fehérvár meccset követően, de a pihenő után már gőzerővel készülünk a bajnokságra. Az első néhány hétben inkább fizikális munka folyt, de már folytatás közeledtével nagyobb hangsúlyt fektetünk a taktikai elemek pontositasara.

Hanballexpert: Milyen céljaitok lesznek a bajnokság második felében?

Kopecz Barbara: Természetesen minél több pontot szeretnénk gyűjteni , a közvetlen riválisainkra kell elsősorban koncentrálnunk, de a biztos bent maradáshoz szükségünk lesz bravúr győzelmekre is.

Hanballexpert: Lassan közelednek az ünnepek. Hogy fog telni a karácsony és az új év a Kopecz családban ?

Kopecz Barbara: Nálunk ez egy speciális helyzet, ugyanis Édesanyám  és a testvéreim Németországban élnek, ők sajnos nem is tudnak hazajönni az ünnepekre, így a párom családjával töltjuk a szentestét. 25-én és 26-án meglátogatom a nagyszuleim és a keresztszüleimet is.

 

Képforrás: Békéscsabai Előre NKSE és Kisricso Photo Facebook oldala.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s