Hatalmas izgalmak után győri győzelem született a rangadón

Nüanszok döntöttek a Népligetben.

A végletekig kiélezett, drámai csatát hozott a két női élcsapatunk találkozója a Népligetben. A világbajnokság és a karácsonyi szünet által nehezített felkészülés előrevetítette, hogy valószínűleg nem ez lesz a legszínvonalasabb ütközet a két gárda közös történelmében. A győriéknél a kimaradó Görbicz helyére a hosszan tartó, makacs sérüléssel küzdő Kristiansen jelentkezett játékra. A Ferencvárosnál a két fiatal, egyaránt térdsérüléssel bajlódó Bánfai és Tóth helyére a pár hete edzésbe álló újdonsült édesanyák, Szucsánszki és Hornyák kerültek be a keretbe.

A mérkőzést az ETO kezdte jobban, akik az első pár percben el is léptek két góllal. Azonban a folytatás a hazaiaknak kedvezett, hamar át is vették a vezetést. Az első játékrészben a Fradi jól szervezett támadójátékkal rukkolt elő. Sok keresztmozgásos, helycserékre épülő játékok rendre eredményt hozott, főképp átlövésből, betörésből, illetve a balszélső pozíciójából. A visszarendeződésre is nagy hangsúlyt fektetve, remekül zártak vissza, ezzel hatástalanná téve a Győr legnagyobb fegyverét, az első- és második hullámból történő lerohanást. A Győr felállt fal ellen nehezen került helyzetbe a belső területeken, ez leginkább csak Oftedalnak sikerült. Szélekre jól vitték le a befejezéseket, azonban onnan Bíró remekül védett, aminek következtében Danyi Gábor már az első 30 percben kipróbálta mind az öt szélsőjét, de eredménytelenül. A csapatok fej-fej mellett haladva, 13-12-es hazai vezetéssel vonultak szünetre.

A második félidőben a fradis lányok rajtja sikerült jobban, akik egy 4-0-ás periódussal az addigi legnagyobb, 5 gólos különbséggel vezettek. A vendégek mestere 17-12-es eredménynél ki is kérte második idejét, ez volt talán a mérkőzés fordulópontja a címvédő szempontjából. Az ezután következett két beállós játék meghatározta a mérkőzést. A két gyorslábú irányító, Oftedál és Nze Minko remekül használták ki a lövő -beálló páros kapcsolatot. Illetve ezen időszakban a két szélső, Fodor és Bódi is magára talált, fontos gólokat szereztek. A kapuban bravúros védéseket bemutató Kiss Éva vezérletével fokozatosan közelítettek ellenfelükhöz a vendégek. Hazai oldalon a remeklő Kovacsics-Háfra- Klujber trió tehermentesítését a cserék nem tudták megoldani. A mérkőzés utolsó tíz percéhez érkezve a vendégcsapat át is vette a vezetést, előnyük volt háromgólos is. A fővárosiak egy utolsó rohammal egy gólra zárkóztak az 59. percben. Az utolsó perc forgatókönyve rendkívül izgalmasra sikeredett. Vendég időkérés után Edwige találatát érvénytelenítették a játékvezetők, ezt követően Lukács egy gyors ellentámadásból, szélről még egyenlíthetett volna, azonban Kiss ismét hárított, így a győriek megőrizték egygólos előnyüket, 27-28-ra nyerték meg a találkozót.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 27-28 (13-12)
Ferencváros:
Kovacsics-Klujber 6, Háfra-Schatzl 5, Lukács 3, Márton 1-Hornyák 1
Győr:
Oftedal 6, Fodor 5, Bódi 4-Nze-Minko 4, Amorim 3, Brattset 2,-Kurtovic 2-Bulatovic 1, Edwige 1

Reakciók, nyilatkozatok:

Elek Gábor: Gratulálok az ETO-nak és kiváló mesterének, azt gondolom, hogy az ő húzásai fordították meg a mérkőzést. Döntő momentum volt a rengeteg kihagyott helyzetünk, Kiss Éva remekül szállt be a mérkőzésbe, sok ziccert hárított. Ez egyben az ő dicsérete, és a mi kritikánk. Büszke vagyok a játékosaimra, jó volt látni tőlük ezt a harcosságot, küzdeni akarást egy ilyen balul elsült világverseny után, erre azonban nem adnak pontot. Úgy gondolom, ha ezt a szintet tudjuk tartani, esetleg fokozni, akkor nagyon szép tavaszunk lehet. Ahogy Gábor is elmondta, a padról bejövők ma többet tudtak segíteni a vendég oldalon.

Danyi Gábor: Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, nagyon komoly mérkőzést játszottunk. El kell hogy mondjam, a Ferencváros ma jobban kézilabdázott nálunk. A második félidő közepén két-három alkalommal is támadtak a hatgólos vezetésért, ha ezek bemennek, nagyon nehéz dolguk lett volna. Sikerült fordítanunk, talán a második félidei támadójátékunk hatékonysága, valamint a kapusteljesítmény miatt. El kell ismerni, hogy nekünk hosszabb a padunk, többet tudtam a játékosaimat forgatni, pihentetni. Mindenesetre gratulálok a Ferencvárosnak, biztos vagyok benne, hogy ez a megkezdett út nagyon eredményes lesz a jövőben.További sok sikert kívánok nekik!

Kép:Origo.hu, Inforstart Nyilatkozatok: FTC Kézilabda- Facebook

Szerző:Kusza

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s