EHF-Kupa: Magabiztos siófoki győzelem a Magura Cisnade ellen

Erősen tartalékos kerettel is magabiztos sikert aratott a Siófok Nagydisznódon. Végig több góllal vezettek, nyolc góllal múlták felül vendéglátójukat.

Tor Odvar Moen csapata megtépázott kerettel vágott neki következő EHF-kupabéli mérkőzésüknek, ugyanis Mazák – Németh Csilla és Nerea Pena is térdsérülést szenvedtek a közelmúltban. 12 játékossal érkezett a Siófok Nagydisznódra, így készültek a startra.
Ahogy várni lehetett, két beállós játékkal kezdték a mérkőzést, mind Jezic, mind Drabik bent volt támadásban és védekezésben is. Egyik csapat sem törekedett nagy iramú játékra, a siófokiak is lassabban, több hibával kezdtek. Hat és fél perc után például még csak 1 : 2 állt az eredményjelzőn. Janjusevic kezdett talán a legaktívabban, szép átlövéseket mutatott be, illetve gólpasszokat is osztogatott. Mindeközben Solberg a kapuban bravúrt bravúrra halmozott, hétméterest hárított. Tomori átlövésből rendre megvillant, közben védekezésben is hozta a tőle elvárhatót. Szépen lassan sikerült ellépni a hazaiaktól. A 19. percben Böhme két lerohanásgólt lőtt, 5-9 volt ezután az eredmény. A két beállós játék bejött, több gól és hetes született ebből. A félidő végére Such is beállt, egyből be is talált. A felek 9 – 17 –es állással vonultak pihenőre.
Jobban kezdték a románok a második félidőt, olyannyira, hogy 3 perc alatt ledolgozták hátrányuk felét. Moen időt is kért, ami felrázta a lányokat. Solberg tű pontosan indította előbb Such Nellit, majd Hársfalvi Júliát, közben Jezic pörgött egyre magasabb hőfokon. Utóbbi sorban lőtte góljait, harcolta ki a büntetőket, védekezésben is agresszív volt. Ismét megingás következett vendég részről, ezt a rosszabb periódust végül Austin szakította meg. 50 perc után 19 – 26. A fiatal Wald Kíra hetesgólt lőtt, majd a jobbszélső, Simone Böhme, jobbszélső léte ellenére szerzett gyönyörű gólt átlövésből. A legvégén Lapos Laura is lehetőséget kapott, meg is hálálta egy bombával. Végeredmény: 23 – 31.
Összességében a Siófok teljesítette feladatát. Magabiztosan, izgalmak nélkül arattak győzelmet, ami a keret szűkösségét látva nagyon szép teljesítmény. A hazaiak részéről Panici törtető játéka dicsérendő, de a balszélső Tanasie is mutatott szép dolgokat.

Ficzere Péter

Kép: Siófok KC

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s