Érdi siker az EHF-kupában!

Az első győzelméért indult harcba az Érd az idei EHF-kupa kiírásban. Az Odense elleni vereség, majd a romániai döntetlen után égető szükségük is volt a 2 pontra.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte, de az elrontott támadás után a Lublin szerezte meg a vezetést, amire azonban egy gyorsindulásból szerzett góllal válaszoltak az érdiek, Kiss Nikolett révén.
A 3. percben a vezetést is megszerezték, miután Nascimento értékesíteni tudta a rábízott hétméterest.
A sérültekkel tűzdelt Lublin az első 10 percben szépen tartotta az érdieket, ekkor 3-3-at mutatott az eredményjelző.
Innen viszont egy 10 perces Lublin vezetés kezdődött, 5-7-re mentek el a lengyelek, amikor Szabó Edina kikérte az első idejét. Egyenlíteni a 20. percben sikerült, ekkor lett 8-8, miután jött is az előre sejthető Lublin-időkérés. Ezzel együtt is a vezetést az Érd szerezte meg, a 23. percben 10-9 nekünk.
Innentől kezdve pedig a csapat ki se engedte a kezéből az előnyt, szépen meglépett ellenfelétől, félidőre 18-12-es előnyt épített ki.

A második félidőben sem változott nagyon a játék képe, a 40. percben 21-17-es állásnál látható volt, hogy az Érd kényelmesen tartja a biztos távolságot a lengyelektől. A 20. percben 26-19-es vezetésnél érezhető volt, hogy ezt a meccset innen már nem lehet elveszteni, még 2 perccel később jött egy időkérés érdi részről (26-21), majd szépen nyugodtan végigjátszották a maradék 8 percet.
Az első félidő utolsó 10 percének köszönhetően és a második félidőben szépen tartva a különbséget 29-24-re nyerték meg a mérkőzést a hazaiak.

Kép:Érd-Facebook

Írta:Róth Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s