BL-esélyek Fradi- szemmel- elemzés

Bő két hónap szünet után az új évben középdöntős mérkőzésekkel folytatódik a női Bajnokok Ligája.

Fővárosi csapatunk évek óta Final-Four-os álmokat dédelgetve vágott bele a sorozat ezen szakaszába, ám idén ennek elérése óriási bravúr lenne. A csoportjából, a Metz és Vipers mögött harmadik helyen továbbjutó FTC, a másik ágról szintén bejutó, Rosztov-Don, Esbjerg, CSM Bukarest triójához csatlakozik. A csapatok csak azon pontokat vihették magukkal, amiket a továbbjutó csoportriválisuktól szereztek. Ezért a metzi döntetlenből szerzett egy ponttal a 6. helyről kezdheti meg menetelést Elek Gábor csapata.

A fiatal, lendületes csapat már megszokhatta,hogy szinte minden szezon közben többször kell csapatot építeni. Sérülések, anyaság és az emiatt szükséges érkezők beépítése, illetve a támadás és védelem átszervezése komoly feladat elé állítja a gárdát és vezetőedzőjét. A gyermekvállalásból visszatérők listájáról Csiszár-Szekeres Klára visszaépítése a védelem tengelyébe jó úton halad, míg Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra által megnő a variációs lehetőség a támadásban is, de formába hozatalukat nem lehet vagy szabad elkapkodni. A térdsérüléssel bajlódó Bánfai Kíra újra bevethető, míg Tóth Nikolettre már idén biztosan nem számíthatnak, ahogy a Vácra kölcsönbe távozó Mészáros Reára sem (igaz őt nyárig bármikor visszarendelhetik). A csapat helyzete több szempontból sem rózsás, de Elek Gábor racionális gondolkodásával reális részfeladatokat, elvárásokat tűzhet ki lányai elé az elit kupasorozatban. Ezek a célok egyértelműen a fiatalok és a csapat további fejlődését fogják szolgálni. Hiszen ezen mérkőzések azok, ahol magas szintű ellenfelek ellen,olyan hőfokú mérkőzéseket tudnak játszani,ami valós képet adhat az játékosok és csapat formálódásáról. A jelenlegi szituáció egyébként is leveheti a lányok válláról a terhet,hiszen a csoport utolsó helyéről aligha lehet elvárás a négybe jutás. Az FTC szerepe azonban a többiekre nézve veszélyesen is alakulhat, hiszen mint amolyan “kivégző osztag” ha valakiktől pontot vagy pontokat csennek, komolyan befolyásolhatják a továbbjutást. Az első mérkőzés a CSM Bukarest ellen azonnali képet adhat Háfráéknak, milyen reményekkel várhatják a folytatást. Hiszen a többszörös román bajnok ellen mindenképpen nyerniük kell hazai pályán,hogy a számolgatás lehetőségét megőrizzék. További motivációt jelenthet bizonyára, hazai pályán a közönséget kiszolgálva, visszatalálni a győzelem útjára. Idegenben pedig hasonló bravúrokra törekedni, mint azt tavaly már megmutatták az említett francia bajnok otthonában.

Nagy valószínűség szerint azonban a szezon hátralévő szakaszában a hazai bajnokság lesz reflektorfényben,hiszen rivális akad bőven. A Siófok idén komoly játékerőt képvisel az új igazolásokkal és mellettük az Érd és Debrecen is bárkire veszélyes lehet. A cél,hogy jövőre is biztosítsák szereplésüket a legrangosabb sorozatban, ehhez pedig stabilitás és eredményes játék kell a belföldi pontvadászatban,ahol nem férhet bele több olyan botlás, mint a legutóbbi MTK elleni döntetlen.

Kép:Eredmények.com, NSO, Origo

Írta:K.Szabolcs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s