Gólszegény mérkőzésen szenvedtünk vereséget a svédektől!

A magyar válogatottnak a gyenge támadójátéka miatt nem volt esélye a pontszerzésre az elvileg lelkileg már megtört svéd válogatottal szemben.

Az Európa-bajnokság kezdete óta nagy változásokon ment át a magyar és a svéd válogatott egyaránt, már ami az előzetes esélyeket illeti. A hazai pályán játszó svédek a legjobb négy közé jutást célozták meg, de a tervüknek hamar búcsút intettek. A portugálok elleni zakó különösen fájó számukra. Ezzel szemben a magyar csapat önbizalomtól duzzadva várta a házigazdák elleni mérkőzést. Az utóbbi években a skandinávok rendre a mieink fölé nőttek. Legutóbb a 2009-es világbajnokságon nyertünk a kék-sárgák ellen.

Ezúttal is bátran kezdte a mérkőzést csapatunk. Szita Zoltán három lövésből három gólt jegyzett az elején. Az eddig látott szervezett védekezésünkkel a vendéglátó baja is meggyűlt. Mikler Roland ihletett formában védett, tíz perc után több mint 60%-os mutatóval jeleskedett. Támadásszervezésben viszont akadt probléma bőven. Bánhidi Bence megjátszása során is több technikai hiba csúszott be. A szegedi beálló első gólját csak a félidő hajrájában szerezte. A játékrész közepén hosszú percek teltek el magyar gól nélkül. A svéd kapuban Appelgren megközelítette magyar kollégája mutatóját. Ennek is betudható a gólszegény első félidő.

A folytatásban is az eddigiekhez képest tompán kézilabdázott a magyar csapat. Hiányzott az igazi átütő erő, a svédek sem sziporkáztak, de a minimális előny rendre náluk volt. Egyedül Mikler teljesített kiemelkedően, védéseivel meccsben tartotta a csapatot, egészen a hajráig. Ekkor felpörgették a játékot a svédek. Ami érdekes, hogy a szakmai stáb csak az utolsó tíz percben kérte ki első idejét.

Sajnos ez már későnek bizonyult. Az utolsó percekre nem maradt izgalom, a házigazda zsinórban hat gólt szerzett. Svédország első középdöntős győzelmét szerezte. Sok idő nem marad a sebek nyalogatására. Holnap délután a portugálok ellen kellene kiharcolni az olimpiai selejtezőt érő helyezést.

Magyarország-Svédország:18-24(9-10)

Írta: Furák Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s