Sima vereség a portugáloktól, nem nagyon maradt esély az olimpiára

A két fáradt csapat csatájából a portugálok jöttek ki győztesen, és megmutatták, nem véletlen nyertek a franciák és a svédek ellen is.

Elérkeztünk a középdöntő utolsó, legfontosabb összecsapásához. A tegnapi, svédek elleni vereség után sok idő nem maradt a torna meglepetéscsapata elleni felkészülésre. Egy gyors alvás és energiafelvétel után, máris következett a portugálok elleni mérkőzés, melynek tétje az első lépés megtétele volt a tokiói olimpia felé.

A portugálok rögtön a mérkőzés elejétől bevetették fegyverüket, a hét a hat elleni játékot, amivel kiütötték a svédeket. Ezt leszámítva egyenlő erők küzdelme zajlott, mindkét csapaton látszott a fáradtság, de a luzitánok kicsit jobban pörögtek. A tegnapi mérkőzéssel ellentétben rendre sikerült Bánhidi Bence megjátszása. A szegediek óriása minden helyzetét értékesítette. A sok hibával kezdő, de aztán nagyot javuló Balogh Zsolt is dicsérhető. A végig emberelőnyben támadó portugál csapat őrizte minimális előnyét. Mindössze egyszer sikerült bevenni az üres portugál kaput, Bóka Bendegúz jóvoltából. A kiemelkedő kapusteljesítmény mindkét oldalon elmaradt az első félidőben.

Sajnos a második félidőben minden reményünk elveszett. A portugál válogatott fokozatosan növelte előnyét, már azonos létszámban is a mieink fölé nőttek. Az eddig stabil lábakon álló védelmünk is elfogyott a végére, az előre játék továbbra sem javult. Az utolsó két mérkőzésünkön kevesebb, mint ötven gólig jutottunk. A végére kialakult a legnagyobb különbség. A magyar válogatott számára ezzel véget ért az Európa-bajnokság.

Összességében biztató, amit láttunk a csapattól ezen a tornán. Arra kevesen gondoltak, hogy az utolsó mérkőzésen még az elődöntő is elérhető lesz. 2022-ben talán ez is sikerülhet hazai közönség előtt.

Magyarország – Portugália:24-36(16-14)

Írta: Furák Dániel

Kép:MKSZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s