Kikapott az MTK!

A középmezőny szempontjából fontos mérkőzést rendeztek a K&H női Kézilabda bajnokság 14. fordulójában. Két jó formában lévő csapat találkozott a budapesti Elektromos Csarnokban.

A vendég váci csapat az elmúlt öt bajnokijából hármat is megnyert, a két vereség pedig a bőven a vállalható kategóriában szerepel, hiszen a Fradi és az Érd bizonyult jobbnak náluk.

Az MTK is hasonlóan jó időszakot tudhat maga mögött, ugyan náluk az elmúlt öt meccsből csak két győzelem jött össze, de a siófoki meccset leszámítva mindenhol tudása fölött teljesített a csapat. A Győr ellen egy sokáig szoros meccsen maradtak alul, majd játszottak egy emlékezetes meccset a Fradival, majd magabiztosan verték a Szent Istvánt és a Fehérvárt.

Az MTK-nak nélkülöznie kellett a betegség miatt pihenni kényszerülő Szöllősi-Zácsik Szandrát, amivel a hazaiak az egyik legnagyobb fegyverüket vesztették el, hiszen a kiváló átlövő ismét kezdte visszanyerni régi formáját.

Az előzetesen vártnak megfelelően az első félidő első 22 perce elképesztő szoros játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, de soha nem tudtak egymástól egy gólnál jobban elhúzni.
A 22. perc után viszont valami eltört az MTK-nál, és a Vác ezt kihasználva 11-15-ös előnyre tett szert.
Ezután még 1-1 gól esett a félidőben, így 12-16-os eredménnyel mentek pihenni a csapatok.

A második félidőben gyönyörűen másolták az este főszereplői az első játékrész forgatókönyvét, sokáig szórták felváltva a gólokat, így négy és öt gól között ingázott a különbség, egészen a 48. perci, amikor az MTK egy szépen felrajzolt támadás után Tóth Eszter góljával feljött háromra. Itt volt egy kicsit érezhető a lehetőség, a közönség mindenesetre felélénkült, és a hazai szurkolók közül elkezdtek többen bizakodni.

Az 50. percben Szilágyi Zoltán kért időt, ami kifejezetten jót tett a csapatának, hiszen a következő, azaz utolsó 10 percre állva hagyták a hazaiakat. Még volt egy gólváltás, amikor is Kuczora Csenge távoli bombájára egy szép Dakos Noémi találat volt a válasz, de onnantól a teljesen elfáradt MTK ellen produkált a Vác egy 6-1-es sorozatot, amivel el is döntötték a mérkőzést.
A fővárosiaknál Zácsik hiányát Mihálffy Adrienn, Tóth Eszter és Gerháth Fanni közös erővel igyekezett pótolni, Mihállfy 7/4-es, Tóth 6/6-os míg Gerháth Fanni 9/5-ös mutatóval zárt.

A túloldalon a csapat ifjú sztárjai hozták amit tőlük várnak, Kuczora Csenge 5/4-et, Kácsor Gréta pedig 10/8-at produkált, amihez még társult Radosavljevic Sanja 7/7-es mutatója.


Az MTK sikersorozata tehát egyelőre véget ért, a Vác bebiztosította a 6. pozícióját a tabellán.
MTK-Vác: 23-32

Kép:MTK

Írta:Róth Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s