HATalmas fordítás után továbbra is áll a szegedi vár!

Joan Canellas tíz góljának köszönhetően a PSG pont nélkül távozott Szegedről, így két fordulóval a csoportkör vége előtt továbbra is nyílt a harc az A-csoport első három helyéért.

Mindig ünnepnap a Tisza-partján, ha egy külföldi sztáralakulat érkezik a városba, márpedig a francia bajnoknál sztárokban bizony nem szenvednek hiányt. Bizakodásra adott okot, hogy a Pick több mint két éve, egész pontosan 806 napja nem kapott ki hazai pályán (akkor a lengyel Plock tudott győzni egy góllal), azonban óvatosságra intő jelek is adódtak szép számmal. A múlt heti, Aalborg elleni teljesítmény nem hasonlított az őszi jó formára, Luka Stepancic bokája pedig a hét egyik utolsó edzésén megsérült, így a mai napon nem állt a csapat rendelkezésére, és visszatérésének időpontjáról egyelőre nincs is információnk.

Meglepetésre Mario Sostaric kezdett a Szeged jobbszélén az ősszel remek formát mutató Bogdan Radivojevic helyett. “Super Mario” egy labdaszerzést követő lerohanásból meg is szerezte a vezetést, azonban mint később kiderült, ezután jó ideig nem mutatott szegedi előnyt az eredményjelző. Mindkét csapat 5+1-es védekezéssel kezdett, zavaróban az erre specializált veteránjával (Källman ill. Morros), és ez eléggé jó húzásnak tűnt: Mindkét oldal rengeteget hibázott támadásban, 10 perc alatt csak Remili és Sostaric tudott betalálni, 2-2 volt ekkor az állás.

A Szeged balszárnya sajnos nagyon nem működött elöl, Källman három ziccert is hibázott, Bodó pedig továbbra is keresi a formáját a sérülését követően. A második tíz percben aztán elkezdtek potyogni a gólok, ebből azonban a Szeged jött ki rosszabbul, a 20. percben Abalo gólját követően 7-10-nél Pastor időt is kért. Ekkor érkezett a pályára Canellas és Sigurmansson, előbbi váltás pedig sorsdöntőnek bizonyult: a spanyol klasszis bombaformában szállt be a meccsbe. Az első félidőben ez még nem változtatott az eredményen, Canellas három gólja és Mikler remek védései ellenére állandósult a háromgólos francia előny, 18-15-tel fordultak a csapatok.

A második játékrész rémálomszerűen, egy 0-3-as etappal kezdődött, így már hattal ment Raul Gonzalez együttese. Kissé érthetetlen módon a félidőben Alilovic váltotta a jól védő Miklert, aki sajnos nem tudott mit kezdeni a franciák távoli lövéseivel: Hansen, Sagosen és Remili is rendre betalált, miközben a Szeged csak szenvedett, és két kihagyott hetessel indította a félidőt. Érdekes módon a fordulópontot a második, Radivojevic által kihagyott büntető jelentette: a szerb szélső fejbetalálta Vincent Gerard-ot a kapuban, a játékvezetők (talán kissé szigorúan) pedig piros lappal jutalmazták.

Ekkor indult azonban az igazi Canellas-show: a spanyol játékmester nem tudott hibázni, a Szeged pedig egy 7-1-es szériával utolérte ellenfelét. Ebben a szakaszban számos labdát szerzett a hazai csapat, lerohanásból és üres kapura is rendre sikerült betalálni, Canellas mellett Sostaric és Maqueda volt igazán elemében. A vezetést 1-0 után először a 47. percben a szlovén szélső hetesét követően sikerült átvenni, azonban sajnos a franciák támadójátéka is magára talált időközben, így stabilizálni nem sikerült az előnyt. A megoldást hátul Mikler visszahozatala jelentette az 50. percben, ezzel pedig megnyílt az út a győzelem felé: a szenzációs formában lévő magyar kapus több fontos labdát is megfogott az utolsó percekben, míg az i-ra a pontot teljesen megérdemelten Canellas tette fel: az utolsó két percben lőtt két góljával 32-29-re nyert a Pick!

A Pastor-csapat teljesítménye és küzdőszelleme minden dicséretet megérdemel, ezzel a második helyről, kétpontos előnyből várhatják az utolsó két fordulót, és továbbra is van esélyük a csoport első két helyének valamelyikére. Ehhez azonban valószínűleg legalább három pont kell Flensburgból és Barcelonából, mivel a PSG-vel szemben az egymás elleni eredmény deficites, így a pontegyenlőség a franciáknak kedvezne. Mindez persze nem von le semmit a csapat mai érdemeiből, folytatás szerdán 19 órától a Flens-Arenában!

Kép:EHF

Szerző:Kovács Attila

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s