Site icon Handballexpert

35 eladott labda és portugál győzelem Tunézia ellen

Pocsékul kezdte a találkozót Tunézia – amelyik kizárólag győzelemmel maradhatott volna versenyben az olimpiai kijutás szempontjából. A portugálok már 4:0-ra is vezettek, köszönhetően annak is, hogy alig 5 perc alatt három labdát is elszórtak a fehér mezben játszó csapat tagjai.

Feltűnő volt, hogy a portugálok pihentették a Costa testvéreket és Frade sem kezdett. A jól sikerült első percek után vissza is ütött a spórolás, Tunézia kiegyenlített, főképpen Bacha hatalmas átlövéseinek köszönhetően.

Jót tett azonban az időkérés a luzitánoknak, akik utána összekapták magukat, a pályára frissen felkerülő Frade, Martins vagy éppen Salvador nagyon sokat lendített játékukon.

Portugália az eladott labdák ellenére is nyert – forrás: IHF

 

Az első félidő egészen elképesztő számokat hozott: 10 eladott labda mindkét oldalon, ám így is 18:12 állt az eredményjelzőn. Capdeville 40%-kal védett, és a portugálok úgy is vezettek, hogy láthatóan nem adtak ki 100%-ot magukból.

A második félidőben komoly izgalmak már nem voltak, igaz a selejtezőtorna egyik legszebb védését sikerült Ben Tekayanak bemutatnia Nazaré kínaija után. A luzitánok stabilan tartották 10 gól körüli előnyüket, sőt lépésről lépésre növelték is a különbséget. Némi meglepetésre Martim Costa is pályára került a 45. perches közeledve.  Az utolsó negyed órában Tunézia valamivel közelebb tudott lopózni, ám a portugál győzelem így sem forgott veszélyben.

Végül Portugália 37:29-re nyert a találkozón. Capdevile 12 védéssel, Ben Tekaya 10 védéssel jelentkezett. A meccsen a két csapatnak összesen 35(!) eladott labdája volt. A találkozó legjobbjának a portugál csapat beállósát, Luis Frade-t választották.

Vasárnap így Portugália a mieinkkel ki-ki meccset játszik a magyarokkal a késő esti órákban.

Megosztás
Exit mobile version