Kilencgólos győzelmet aratott a Szeged a Zágráb fölött a BL második fordulójában.

Végre Szegedre is visszatért a nézők előtt megrendezhető Bajnokok Ligája, bár a nézőszámra láthatóan rányomta a bélyegét az élesben először tesztelt hétközi időpont. A második fordulóban rendezett találkozóra a horvát bajnok érkezett vendégként, Leimeter Csabával a soraiban, akik azonban már jó ideje messze vannak klubtörténelmük csúcsidőszakától: a meccs előtt 16(!) zsinórban elszenvedett BL-találkozót tudhattak a hátuk mögött, a múlt héten rendezett első fordulóban tízgólos vereséget szenvedtek az Aalborgtól hazai pályán.

A Szegednél a Franciaországból hazahozott egy pontot az utózöngék alapján inkább pozitívan értékelte a többség, aggodalmat inkább Alexander Blonz sérülése okozott, akinek a helyére a fiatal Rea Barnabás került be a mai meccskeretbe.

Az első félidőben mindhárom érintett fél rengeteg hibával kezdett (a Szeged, a Zágráb és a német bírók…), az első nyolc percben mindössze egy Bodó-találat állt az eredményjelző hazai oldalán, a zágrábiak (főleg Cupic) pedig a remek formában védő Alilovic eszén nem nagyon tudtak túljárni. Az első játékrész végül egy rendkívül gólszegény, 10-7-es hazai vezetéssel zárult, elsősorban Frimmel (3), Martins (2) és Tönnesen (2) góljainak és Alilovic teljesítményének köszönhetően.

A második játékrészre egy merőben más ritmust játszó Pick érkezett ki az öltözőből, a Radivojevic helyére érkező Sostaric remek formában játszott és végül hét gólig jutott, míg Frimmel és Martins is továbbtermelték a gólokat, így végül kétszer annyi találatot sikerült jegyezni, mint az első játékrészben. A Zágráb viszont ezen a mérkőzésen sem tudta hozni a BL-színvonalat, a szegedi védelemnek egyedül Klis találatai okoztak fejtörést, így gyorsan nőtt a különbség, az utolsó percben pedig a Henigman által szerzett 6000. BL-góllal a tízgólos különbség is kialakult, melyre még Vistorop tudott válaszolni az utolsó másodpercben, így a végeredmény 30-21 lett.

A Szegedre jövő héten egy jóval nehezebbnek ígérkező breszti fellépés vár, míg a horvátok számára talán az egyetlen valamilyen szintű pontszerzési lehetőség érkezik az Elverum személyében.

 

Gólszerzők: Sostaric 7, Frimmel 6, Martins 4, Tönnesen 3, Bánhidi 3, Garciandia 2, Gaber 1, Henigman 1, Radivojevic 1, Rosta 1, Bodó 1 ill. Klis 4, Vistorop 4, Grahovac 3, Leimeter 3, Cavar 2, Musa 2, Obranovic 2, Cupic 1

 

Fotó: szegedma.hu

Megosztás