A Barca és a Kiel ismét nyert a Final4 vasárnapi napján, így utóbbi a bronzérmet viheti haza, utóbbi pedig tizenkettedszer hódította el a legrangosabb európai kupasorozatot.

Bronzmérkőzés – Magdeburg-Kiel 28:32

A bronzmérkőzés úgy kezdődött, ahogy általában egy ilyen meccs szokott. A Kiel azonban sokkal jobban fel tudott állni a szombati fiaskóból, hiszen állva hagyták a címvédőt. Sergey Hernandez ezúttal sem nagyon találkozott a labdával, csak 2 védése volt a félidőben, Wiegert pedig a 20. percben rá is szánta magát a kapuscserére, de Aggefors sem tudott védeni. A szünetre a Kiel 23 gólig jutott, amivel F4-rekordot döntött (14:23). A második félidőre azonban a Kiel előcsalogatta a tegnapi támodóformáját. Tíz perc alatt csak kétszer sikerült betalálni, a végére pedig majdnem sikerült szorossá is tenni a meccset, de a Magdeburg játékosai mindig akkor hibáztak, amikor reális esély lett volna a visszazárkózásra. Így a Zebrák nyakába került a bronz, még mindig nem veszítettek mérkőzést vasárnap Kölnben. A Magdeburg pedig az első kettő és utolsó kettő mérkőzését is elveszítette az idei BL-ben.

Döntő – Aalborg-Barca 30:31

A döntő fej-fej mellett indult, azonban 2:2 után a Barca ragadta magához a kezdeményezést, és a játékrész végéig nagyjából vezetett is. Emil Nielsenben szinte semmi nem akadt el, öt védése volt a félidőben. Érkezett is Perez de Vargas, de ő sem tudott hátulról kellő stabilitást adni a Barcának. A másik oldalon az átlövők brillíroztak, Richardson, Mem, N’Guessan és Carlsbogard is jelentkezett néhány hatalmas átlövéssel. A dánoknál Landin szintén nem a tegnapi formáját hozta, hiszen már az első félidő végére nyolc védést mutatott be, a védekezés pedig – Møllgaard vezetésével – megint nagyon extra. A búcsúzó Mikkel Hansen csapata egyik leghasznosabb játékosa, hiszen nemcsak a lövéseivel emelkedett ki, hanem fantasztikus passzokkal hozta helyzetbe társait. A félidőben igazságos döntetlen, 15:15 állt az eredményjelzőn.

A második félidő elején a Barca visszavette a vezetést és a játékrész végéig szinte folyamatosan Ortega csapatánál volt az előny. A dánok azonban mindig vissza tudtak kapaszkodni, többször voltak kétgólos hátrányban is, de mindig sikerült zárni az ollót. Csak a végén sikerült a gránátvörös-kékeknek három gólra növelni az előnyt, 30-27-nél már zsebben érezhették a BL-címet. Erre is volt azonban válasza az Aalborgnak. Köszönhetően Carlsbogard eladott labdájának és Landin védésének, az utolsó 12 másodpercben Madsen időkérését követően a hosszabbításért támadhattak. Ez a támadás azonban nagyon nem úgy sikerült, ahogy a búcsúzó szakember elképzelte, Mikkel Hansen pedig egy kapufán csattanó időntúli szabaddobással fejezte be klubpályafutását, így a Barca története során tizenkettedszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját!

A szezon gólkirálya a Paris Saint-Germain beállója, Kamil Syprzak lett 112 góllal. A Final4 MVP-jének a Barca jobbátlövőjét, Melvyn Richardsont választották, aki a két mérkőzésen 13 gólt szerzett. Ahhoz képest, milyen szezonja volt, ezen a hétvégén lehengerlő teljesítményt mutatott, így teljesen megérdemelten lett a hétvége legértékesebb játékosa.

Kiemelt kép forrása: eurohandball.com

Megosztás