Szombaton rendezték meg a Budaörs-Vasas találkozót. Az újonc Vasas a mérkőzés előtt a tabella 5. helyén állt 10 ponttal, míg a Budaörs 7 pontot szerzett. A Vasas az utolsó négy bajnoki mérkőzésen nem szenvedett vereséget (2 győzelem, 2 döntetlen), míg a Budaörs utoljára október végén aratott győzelmet a NEKA csapata ellen, azóta négy vereséget szenvedett.

A Budaörs a bajnoki szünet alatt három felkészülési mérkőzést játszott: a Vác, a NEKA és az MTK ellen. A Vasas pedig a Dunaújváros és a NEKA ellen lépett pályára. A középmezőny elég szoros, így mindkét csapat számára fontos volt ez a mérkőzés.

A Vasas a mérkőzés elején 5-1-es védekezést alkalmazott, a legtöbb esetben Debreczeni-Klivinyi Kingát próbálta kivenni a játékból Oláh Kyra. 5 perc után 3-1-re vezetett a hazai csapat. Gorilska Liliia második gólja után  Szilovics Fannit állították ki, majd a következő budaörsi támadásnál Dombi Katalin is szabálytalankodott az ukrán játékos ellen, így kettős emberelőnybe került a Budaörs. Ezt az időszakot 2-1-re nyerte meg a hazai csapat.

Szolovics Fanni második góljával a legeredményesebb Vasas játékos volt 12 perc után (8-6). Gorilska ekkor már négy gólnál tartott, helyére érkezett Szövérdffy-Szabadfi Ágnes, aki rögtön a kiállítás sorsára jutott. Konkoly Csaba a vendégek vezetőedzője a 19. percben (10-9), emberelőnyben időt kért.

A 29. percben Mlinkó Zsófia harcolt ki hétméterest, amelyet Szekercés Luca értékesített, így először vezetett 4 góllal a Budaörs. Az utolsó másodpercben Szekercés Luca hatalmas átlövés gólt szerzett, így a Budaörs 17-13-re vezetett a félidőben.

Az első félidőben Mistina Kitty és Vártok Ramóna 1-1 védést, míg a vendégeknél Zsigmond Panna 3 védést mutatott be. Mindenképp érdemes kiemelni az ukrán beálló, Gorilska játékát, az ő jó teljesítményével lépett el a mérkőzés elején a Budaörs, a félidőben pedig 4 gól, vagyis az addigi legnagyobb különbség alakult ki.

A második félidő első gólját Debreczeni-Klivinyi Kinga lőtte (18-13), majd a Budaörs támadásban több hibát is vétett, amelyet a Vasas kihasznált, így 2 gólra zárkózott fel 19-17-nél, így Buday Dániel időt kért. Pálos-Bognár Barbara beállt, majd Klivinyi Kinga passza után lőtt gólt.

Konkoly Csaba a második félidőben nagyon sokat cserélt, próbált megtalálni a legjobban működő felállást, de hiába próbált felzárkózni újra 2 gólra a Vasas, a hazaiak kapusa, Vártok Ramóna zsinórban 4 védést mutatott be, így a hazai győzelmet nem igazán került veszélybe. A mérkőzés utolsó 10 percében Klivinyi Kinga rutinosan fejezte be az akciókat, három nagyon fontos gólt lőtt a csapata számára. Az utolsó gólt a vendégek játékosa Pénzes Laura lőtte, ezzel alakult ki a 28-26-os végeredmény.

A Budaörs kapusa, Vártok Tamara a második félidőben 8 védést mutatott be (38%), összességében az ő feljavuló játéka döntötte el a meccset. A mezőnyjátékosok közül Szekercés Luca 7, Klivinyi Kinga 5, Gorilska 4 gólt lőtt.

A Vasas játékosai közül érdemes kiemelni Pénzes Laurát, aki 5 gólt is szerzett. Második félidőben pályára lépett Sirián Szederke is, aki az utolsó 10 percben két alkalommal is betalált, de ez is kevés volt ahhoz, hogy igazán szoros végjáték alakuljon ki.

Konkoly Csaba a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a taktikai hibáikat ki tudta használni a Budaörs, illetve a Budaörs kapusa, Vártok Tamara jól teljesített a második félidőben, így megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat.

Buday Dániel: „Az akarat, a szív, illetve bizonyos helyzetekben a taktikai és rutin helyén volt.” „Összeségében én úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, végig tudtuk kontrollálni a mérkőzést és fontos győzelem volt ez számunkra.”

Mindkét csapat számára újabb hosszú szünet következik, 3 hét múlva játszanak majd újabb bajnoki mérkőzést. A Budaörs a Dunaújvárost fogadja, míg a Vasas az FTC otthonába látogat. A középmezőny elég szoros, hiszen a Vác és a Vasas 10-10 ponttal áll a tabella ötödik és hatodik helyen, majd a Budaörs következik 9, a Dunaújváros 8, az Alba Fehérvár és a Kisvárda pedig 7-7 ponttal áll.

A két csapat nemsokára újra megmérkőzik egymás ellen, hiszen a 23. fordulós meccsüket előrehozták és február elején a Vasas hazai pályán fogadja a Budaörsöt.

 

774 megtekintés.

Megosztás