Szombat délután rendezték meg a Budaörs-Alba Fehérvár bajnoki mérkőzést. A találkozó kezdete előtt Debreczeni-Klivinyi Kingának gratulált a budaörsi vezetőség a sikeres olimpiai selejtezőért.

A mérkőzés első gólját hétméteresből dobta a fehérváriak játékosa, Smbatian Tamara, bár Vártok Ramóna beleért a lövésbe, de hárítani nem sikerült. A vendégek kontra után megduplázták az előnyüket, majd Smbatian újabb gólja után már hárommal vezetett a Fehérvár.

Az első hazai gólt Debreczeni-Klivinyi Kinga szerezte az 5. perc elején. A hetedik percben időt kért Buday Dániel (2-5). Az időkérés után Szabó Anna szépített, majd a következő hazai gólt is ő dobta. A hazaiak Hudák Anette Emma góljával egyenlítettek (6-6). A 14. percben a vendégek edzője, Horváth Roland is kihasználta az első időkérési lehetőségét (8-9). Ezt követően Vártok Tamara védett, majd a gyorsan végig vitt támadás után a válogatott irányító egyenlített.

A vendégek ismét elléptek kettővel, de a Budaörs a 21. perc elején a találkozó során először átvette a vezetést. Az első félidő utolsó 10 percében az 1-2 gólos hazai előny váltakozott. Az első játékrész után 17-16 állt az eredményjelzőn.

Az első félidőben Vártok Ramóna hat alkalommal védett, Szabó Anna 5, Debreczeni-Klivinyi Kinga pedig 4 gólt szerzett. Fehérvári oldalon Smbatian Tamara 5, Utasi Linda és Takó Viktória 4-4 gólt lőtt.

A 32. percben Kövér Luca egyenlített, Takó Viktória pedig a vezetést is megszerezte a vendégeknek. Pálos-Bognár Barbara a harmadik góljával visszavette a vezetést, de két perccel később már újra a Fehérvárnál volt az előny.

A 42. percben 23-24-nél Vártok Ramóna helyére Mistina Kitty állt be és rögtön védeni tudott. Öt perccel később Pálos-Bognár Barbara hétméteresből szerzett góljával újra a Budaörsnél volt az előny (27-26). Ezt egyből Horváth Roland időkérése követte. Mistina Kitty második védése után gólpasszt adott, a ziccert Szabó Anna lőtte be, a következő két gól is kontrából született, így a 49. percben már 30-26-re vezetett Buday Dániel együttese.

Az 51. perc legvégén a hazaiak kértek időt (31-28). A válogatott irányító gyönyörű passza után a beállós, Szövérdffy-Szabadfi Ágnes szerzett gólt (33-28). Smbatian Tamara 2×2 perces kiállítást kapott, de a Fehérvár így is feljött három gólra. Mistina Kitty negyedik védése után a kipattanó Utasi Lindáé lett, aki megszerezte a hatodik gólját. A hazai győzelmet az 58. percben Debreczeni-Klivinyi Kinga biztosította be (36-31). A mérkőzés utolsó gólját Smbatian Tamara szerezte meg (36-33).

Vártok Ramóna 9, Mistina Kitty 4 alkalommal hárított. Pálos-Bognár Barbara 9, Szabó Anna 8, Debreczeni-Klivinyi Kinga pedig 7 gólt szerzett. A fehérvári oldalon Tóth Nikolett 6, Kubina Molli 4 védést mutatott be. Smbatian Tamara 10, Takó Viktória 7, Utasi Linda 6 alkalommal talált be.

A hazai oldalról legjobb játékosnak választott Pálos-Bognár Barbara a szezon végén visszavonul. Gratulálunk a szép pályafutáshoz!

A Budaörs fordulatos, sok gólt hozó mérkőzésen nyert a Fehérvár ellen, ezzel biztossá vált, hogy a történelmük legjobb bajnoki helyezését érik el. Eldőlt, hogy a bajnokság első hét hely valamelyikén, valószínűleg a hatodik vagy a hetedik helyen. Korábban a 10. hely volt a legjobb eredményük.

629 megtekintés.

Megosztás