A Flensburg öt pont előnnyel vezeti a német ligát, de a Kiel négy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Két hét karantént követően, mindössze egy közös edzéssel, két hónap után játszott újra bajnoki mérkőzést a THW Kiel. A zebrák bajnoki mérkőzésen otthon legutóbb 2019 decemberében kaptak ki a Wetzlartól. A dobogóra igyekvő, jó formában játszó Magdeburg ötvenkét percen keresztül vezetett a címvédő ellen, de a nyolc gólos Niclas Ekberg és a tizenkét védéssel záró Niklas Landin vezetésével a Kiel döntetlenre mentette a rangadót. Vendégoldalon Daniel Petterson is nyolc góllal zárt.

Kilenc győztes mérkőzés után, egymást követően két rangadót is elvesztett a Füchse Berlin. A fővárosiak hiába támadtak 70%-os hatékonysággal a Flensburg ellen, 7%-os kapusteljesítménnyel nem lehet rangadót nyerni. A vendégeknél Hampus Wanne kilenc hétméteresből nyolcat értékesített. A Rhein Neckar ellen, szintén hazai környezetben már az első félidő után eldőlt a találkozó. Martin Schwalb együttese a szünetben hét góllal vezetett, amiből hatot megőrzött a lefújásig, ezzel feledtette a göppingeni kisiklást.

Az elmúlt hét legnagyobb meglepetését a Lemgo szolgáltatta a listavezető Flensburg otthonában elért pontszerzésével. Tíz perccel a vége előtt még három gólos hátrányban volt a listavezető. A Lemgo legutóbb 2006 szeptemberében tudott pontot szerezni a Flens Arénában, akkor is döntetlen eredmény született.

Továbbra is gyengélkedik Faluvégi Rudolf jelenlegi, Hanusz Egon jövőbeli együttese a Stuttgart. A legutóbbi hét mérkőzésükből, mindössze egyet tudtak megnyerni. A Göppingen elleni tízgólos vereség alkalmával az első félidőben csak hét gólig jutottak. Faluvégi négy lövésből két gólt szerzett. A góllövőlista éllovasa Viggo Kristjansson hét találatig jutott.

Eredmények:

 

Coburg-Erlangen 27-26

Melsungen-Leipzig 31-28

Göppingen-Stuttgart 27-17

Minden-Nordhorn 27-27

Wetzar-Hannover 26-24

Füchse Berlin-Flensburg 29-33

 

Bergischer-Balingen 30-22

Flensburg-Lemgo 27-27

Hannover-Nordhorn 31-22

Kiel-Magdeburg 24-24

Ludwigshafen-Essen 25-26

A hét legeredményesebb játékosai

 

  1. Hampus Wanne (Flensburg) 12gól
  2. Philip Weber (Leipzig) 10gól
  3. Vincent Büchner (Hannover) 10gól

 

 

A hét legjobb kapusteljesítményei

 

  1. Urs Kastelic (Göppingen) 50%
  2. Domenico Ebner (Hannover) 40%
  3. Nebojsa Simic 38% (Melsungen)

 

Fotók: liqui moly hbl facebook oldal

Magdeburg facebook oldal

 

 

1127 megtekintés.

Megosztás