Site icon Handballexpert

A CSZKA sem jelentett gondot a győri lányoknak

A moszkvai havazásba látogatott a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ahol a CSZKA fogadta a magyar együttest, a zöld-fehér alakulat pedig magabiztosan és tekintélyt parancsoló védekezéssel aratott 23-27-es győzelmet.

Több hiányzóval vágott neki a mérkőzésnek Ambros Martin, hiszen Amandine Leynaud, Jelena Despotovic és Veronica Kristiansen játékára sem számíthatott a spanyol mester, de a győriek tét nélkül léphettek pályára, hiszen biztos csoportelsőként várhatták a találkozót.

Kettő nullás szériával indította az összecsapást a hazai alakulat, de Anne Mette Hansen és Stine Oftedal hamar válaszolt, majd a 10. percig kellett várni az első győri vezetést jelentő találatra, amit Ryu Eun Hee lőtt hatalmas erővel a bal felső sarokba (3-4). A következő pillanatok pedig Silje Solbergről szóltak, aki előbb Ana Grosnak védett egyet, majd Julia Markova ziccerét hárította könnyű szerrel, azonban a támadások nem ültek az ETO-nál, ennek volt köszönhető, hogy 17. percben 6-6-os állás volt olvasható az eredményjelzőn. Kisebb gondot jelentett, hogy Hansen ekkor kapta meg második két perces kiállítását.

A hajrához közeledve kért időt Florentin Pera vezetőedző, ugyanis csapata két gólt kapott egymás után, a védekezésükben pedig elmaradtak a faultok, amit a győri játékosok magabiztosan ki is használtak. Nagyon érezte egymást Ryu és Linn Blohm, a dél-koreai játékos ekkor három góllal és két assziszttal állt (11-12).

13-13-as állásnál Ambros Martin is magához hívta az övéit, igaz egyből nem született gól a támadásból, mivel Faluvégi Dorottya eszén túljárt Polina Kaplina, de a folytatásban kétszer is eredményes tudott lenni az ETO, így 13-15-ös vezetéssel vonulhattak szünetre. Apró érdekesség, hogy Ana Gros az első játékrészben hetest is hibázott, valamint az átlövései sem működtek, így gól nélkül zárta az első harminc percet.

Oftedal góllal és Laura Glauser védéssel indult a második játékrész, a francia kapus Solberget váltotta a kapuban, illetve Lukács Viktória is játékra jelentkezett a szélen Faluvégi Dorottya helyén. Hét és fél perc elteltével továbbra is őrizte kétgólos előnyét a magyar együttes, amikor már Háfra Noémi is a pályán volt (16-18).

A találkozó utolsó negyedébe érve 18-21-re módosult az eredmény, ekkor Háfra volt eredményes egy labdaszerzést követően. A győriek védelme elképesztően jól mozgott és Estelle Nze Minko vezetésével pontos faultokat mértek a CSZKA játékosaira, akik teljesen elbizonytalanodtak támadásban.

Hiába vezetett négy találattal 20-24-nél a zöld-fehér együttes, Ambros Martinnak volt mondani valója csapatának, így a találkozó 54. percében időt is kért, ahogy pedig azt sejteni lehetett, ezt az összecsapást, valamint a további két BL meccsét is kísérletezgetésre fogja használni a spanyol vezetőedző.

A hátralévő időben sem változott a mérkőzés képe, így 23-27-es győzelmet aratott magyar alakulat. A találkozó legeredményesebb játékosa Ilina Ekaterina lett 8 találattal, de Ryu Eun Hee is hétszer köszönt be.

fotó: Nász Nikolett

 

 

 

Megosztás
Exit mobile version