Három találkozót rendeztek a mai nap folyamán a női kézilabda K&H Ligában, a Ferencváros és a Mosonmagyaróvár győzelmet ünnepelhetett, míg a Siófok döntetlent ért el a Budaörs otthonában.

Magabiztos BL sikert követően érkezett a Kohász otthonában a népligeti együttes, akiknek keretében helyet kapott a babavárást követően visszatérő Cirjenics-Kovacsics Anikó is. Fradi góllal indult a találkozó, azonban a hazai együttes nem szakadt le az ellenfeléről és az egész első félidő alatt nyomás alatt tartotta az FTC-t, így a bajnoki aspiráns gárda nem tudott nyugodt előnyt kiépíteni. Az első harminc perc alatt a DKKA tizenkilenc lövéséből tizenhatot értékesített. A fordulást követően sem tudta teljes mértékben megtörni ellenfelét a Ferencváros, több hétméterest és ziccert is hibáztak a zöld-fehérek, ami következtében be kellett érniük a 33-27-es győzelemmel. Kritikusok itt megemlíthetnék, hogy ez is két pontot ért – ami teljesen helytálló – azonban a hétvégi kulcsfontosságú Brest elleni találkozón ettől sokkal jobban kell teljesítenie az FTC-nek. Klujber Katrin hatszor volt eredményes, de az összecsapás legjobbját a hazaiak adták; Poczetnyik Luca ugyanis 7/7-es mutatóval zárt.

Budaörsre látogatott a Siófok az Európa-liga sikerét követően, azonban Uros Bregar együttese csupán egy ponttal térhet haza a Balaton-partjára. Habár a mérkőzését nagyon jól indította az SKC, a szünetre mégis hátrányba került, amit a második harminc perc közepére sikerült ledolgoznia, azonban az ellenfélnek erre is volt válasza. Nagyon gólszegény találkozót játszott egymással a két csapat, ahol az utolsó négy percben egyetlen találat sem esett, Tamara Mavsar hat gólig jutott. Végeredmény: Budaörs – Siófok 19:19.

Kiélezett rangadó helyett inkább kiütés lett a vége az MKC – Vác összecsapásnak. A hazaiak jól kezdtek, azonban a Vác még fordítani tudott 6-5-ös állásnál, de ezt követően a Mosonmagyaróvár akarata érvényesült és már a szünetre hat gólos előnnyel mehettek. Ezt még tovább tudta növelni Gyurka János együttese, s végül 30-20-as győzelmet ünnepelhetett az UFM Aréna közönsége. Győzelmével az Óvár lépéselőnybe került a Váccal szemben, így feljött a tabella 4. helyére. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Tóth Eszter lett nyolc találattal.

fotó: Nász Nikolett

Megosztás