A bajnokság 2. fordulójának első mérkőzését játszotta le egymással a Vác és az FTC csapata.


A 14. fordulót a csapatok váci oldalról 8 lejátszott meccsel, míg a vendégek mindössze 3 mérkőzéssel a hátuk mögött abszolválták.
Ennek megfelelő volt a játék képe is, főleg a zöld-fehérek részéről.

Sok hiba, kihagyott ziccerek, de leginkább bizonytalanság, önbizalom-hiány látszott a csapaton. A BL-meccsek ellenére is láthatóan meccshiányban szenvednek.

A meccset a Fradi kezdte jobban, szépen lassan de biztosan növelték előnyüket, a 10. percben 2:4, a 15. végén 6:9, a 21.-ben pedig 8:12 állt az eredményjelzőn, míg a félidőre 5 gólos különbség is kialakult, 12:17-re ment a fővárosi csapat a nagyszünetre.

A második félidő ezzel szemben a Vácé volt, a 39. percre 2-re közelítettek a hazaiak, 17:19 volt ekkor az állás, de itt nagyjából be is rendezkedtek a csapatok, se a Vác nem tudott tartósan közelebb kerülni, se a Fradi nem tudott ellépni az ellenfelétől. Amikor sikerült Kácsor Grétáéknak feljönni 1 gólra, mindig találatot jegyzet az ellentámadásból a Fradi, sőt általában egymás után 2-szer is betaláltak, ismételten megnyugtatva magukat. Ennek eredményeként ténylegesen nem is volt esélye az egyenlítésre a váci csapatnak.
 A végeredmény 25-29. 

Hazai oldalon Diószegi Nikolett volt a mai napon a gólfelelős, 6 lövésből 6 gólt is jegyzet.
Hátul pedig a közönség által is sokszor dícsért Bukovszky Anna adott stabilitást, a kiemelkedő 50%-os védési arányával erősen megnehezítette a Fradi átlövői életét.

A vendégeknél Schatzl Nadine lett 100%-os, a szélső 5/5-öt lőtt, de a mai napon (is) Angela Malenstein volt a gól kiránynő, a maga 7 találatával.

A Fradi ezzel a győzelmével továbbra is 100%-os a bajnokságban, és az 5. helyen áll a tabellán, míg a Váci NKSE a 7. helyen „parkolt” le. 

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

Folytatás tervek szerint váci részről november 7-én, szombaton az MTK otthonában, míg a zöld-fehérek november 8-án lépnek pályára a Népligetben a Motherson Mosonmagyaróvár ellen.

Reméljük, semmi nem húzza keresztbe a számításokat!

A másik mérkőzésen a Szombathely otthon legyőzte a Dunaújváros csapatát.

Hungast Szombathelyi KKA–Dunaújvárosi Kohász KA 28–26 (17–11)

 

 

 

Kép: Fradi.hu

1711 megtekintés.

Megosztás