A hosszúra nyúlt holtszezonban két poszt kivételével minden pozícióban történt változás a zöld-fehéreknél.

Kapusok:

Bíró Blanka, Janurik Kinga – A válogatott összetartásokon kívül ezentúl nap, mint nap együtt készülhet a két kiváló hálóőr. Bíró már az ötödik szezonját kezdi a Népligetben, és ezúttal komoly vetélytársat kapott Janurik személyében, aki tíz év után távozott Érdről. Remekül kiegészíthetik egymást, amiből a nemzeti csapat is profitálhat.

Jobbszélsők:

Angela Malestein, Kovács Anett – Ezen a poszton jelentős változás történt Lukács Viktória távozását követően, de nincs okuk szomorkodni a Fradi-híveknek, ugyanis sikerült szerződtetni egy friss világbajnokot Angela Malestein személyében. A huszonhét éves, több mint százszoros holland válogatott szélső méltó utódja lehet Lukácsnak. Váltótársa a Békéscsabáról távozó Kovács Anett lesz.

Jobbátlövők

Klujber Katrin, Alicia Stolle – A junior világbajnok Klujber mellé érkezett a német válogatott Alicia Stolle, a Thüringen együttesétől, aki a 2018-as Európa-bajnokságon a legjobbnak bizonyult posztján. Klujberrel ütőképes párost alkothatnak.

Irányítók:

Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett- A karmesteri pozíció az egyik, ahol személyi változás nem történt, mégis nagyobb merítési lehetőség állhat Elek Gábor rendelkezésére. Kovacsics mellett újra komolyabb szerepet kaphat a szülés után első teljes szezonjára készülő Szucsánszki Zita, továbbá a nagy tehetségnek tartott Tóth Nikolett is több lehetőséghez juthat, amennyiben teljesen felépül sérüléséből.

Beállók:

Pásztor Noémi, Kisfaludy Anett, Julia Behnke – Ezen a poszton nagy harc várható a csapatba kerülésért. A junior világbajnok Pásztor mellé Érdről érkezett a rutin Kisfaludy Anett személyében, aki már több mint ötszáz NB1-es mérkőzésen lépett pályára, továbbá a szintén német válogatott Julia Behnke, ő a Rostov mezét cseréli zöld-fehérre.

Balátlövők:

Háfra Noémi, Emily Bölk, Csiszár-Szekeres Klára- Erre a posztra a klub talán legértékesebb játékosa mellé érkezett a tehermentesítés. Emily Bölk már két évet együtt játszott Stolléval Thüringenben. Csiszár-Szekeres Klára továbbra is a védelem oszlopa marad.

Balszélsők:

Schatzl Nadine, Márton Gréta – A másik poszt ahol változás nem történt, de nem is volt rá ok. Az elmúlt szezonban mindkét játékos meggyőző teljesítményt nyújtott, hasonlóan eredményes játékot várhatnak tőlük az új szezonban is.

A nagy játékoskeringő ellenére erős csapata lehet a Ferencvárosnak. Amennyiben az új igazolások beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, majdnem minden poszton lehet két közel azonos képességű játékosa Elek Gábornak.

Kép: Fradi.hu

Megosztás