Ismét messze volt a csúcsformától az ETO a Népligetben.

Az előjelek alapján rég volt ekkora különbség a két nagy rivális között, mint most, ám ahogy a régi közhely tartja, egy ilyen mérkőzés előtt nem feltétlenül érdemes foglalkozni az előzményekkel. Ha mégis, azt azért érdemes volt feleleveníteni, hogy a Győr az elmúlt években hányszor játszott kifejezetten rosszul a Népligetben.

Az első percekben azonban ennek nyomát sem lehetett látni. A Győr remekül bontotta meg a ferencvárosi védekezést, hátul pedig egészen meggyőző volt Ulrik Kirkely csapata. Később viszont ez a feszesség eltűnt a győri hátsó alakzatból, Emily Bölk átlövései után középen nyíltak területek, a ferencvárosi belső hármas pedig remekül találta meg Dragana Cvijicet. Idővel raádásul Sandra Toft védései is elmaradtak, nem véletlen, hogy most a megszokottnál jóval hamarabb jött Rinka Duijndam. A Győr rengeteget hibázott támadásban, sok volt a rosszul felvállalt helyzet, így a félidei 16-11-es eredmény megfelelt a játék képének.

A második harminc perc elején ismét előkerült a szívósabb győri védekezés, el is indult egy felzárkózási kísérlet (főleg Line Haugsted pályára kerülésével), de a Ferencváros ennek időben megálljt tudott parancsolni. A hazai csapat nagyon sokszor passzívnál, kiszorított helyzetben tudott gólokat, ez pedig mintha némileg meg is törte volna a győri játékosokat, ahogy a feljavuló Böde-Bíró Blanka védései is. Ismét bebizonyosodott, hogy az Elek Gyula Aréna egy nagyon speciális helyszín, amihez sokadszorra a ferencvárosi lányok alkalmazkodtak jobban. Akik így nagy előnyben a riválissal szemben, a Győrnek már nincs saját kezében a bajnoki cím.

Először is gratulálok a Ferencvárosnak, okosabbak voltak, tudatosan játszottak. Vissza kell térnünk a munkához, szembe kell néznünk magunkkal és egymással, élesebbnek, keményebbnek kell lennünk

– értékelt Ulrik Kirkely.

Én is gratulálok az ellenfélnek. A Ferencváros nagyon jól játszott. Hazai pályán mindig nehéz ellenük, remek a szurkolótáborok, ahogy természetesen a miénk is. Tovább kell mennünk.

– tette hozzá Kari Brattset.

Allan Heine érthető módon nagyon elégedett volt csapatával:

Nagyon nagy küzdelem volt, de erre is készültünk. Fantasztikus volt az atmoszféra, ez sokat adott személyesen nekem is, és ezt akartam továbbadni a játékosaimnak. Nagyon büszke vagyok rájuk, támadásban és védekezésben is fantasztikus teljesítményt nyújtottak.

Tomori Zsuzsanna szerint a terv az volt, hogy zavarba hozzák a Győrt.

Tudtuk, hogy ha ma ezt a meccset megnyerjük, sokat javíthatunk a hangulaton. Nehéz hónapokon vagyunk túl, de nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé.

FTC-Rail Cargo Hungaria-Győri Audi ETO KC: 28-22 (16-11)

Kiemelt kép: FTC

Megosztás