Martin Albertsen csapata ezúttal győzni tudott, Gyurka Jánoséknak nem jött össze a második nagy bravúr.

Azok után, hogy a Mosonmogyoróvár hazai pályán meglepte a bajnoki címvédő Győri Audi ETO-t és a Ferencváros csúnya vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában a Metz ellen, feltétlenül nagyon pikánsnak ígérkezett a szerda esti találkozó, amelynek fő tétje az volt, hogy a hazaiak lépéselőnybe tudnak-e kerülni az ősi riválissal szemben (még ha persze rengeteg meccs is van még hátra), vagy Gyurka János együttese ismét elkap egy BL-ben szereplő csapatot.

A mérkőzést érezhetően feszült hangulatban kezdte mindkét együttes, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a játék minőségére. Mindkét oldalon rengeteg technikai hibát követtek el a játékosok, így az első harminc perc tulajdonképpen arról is szólt, hogy ki tudja jobban kihasználni az ellenfél hibáit.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lettek volna kifejezetten szép megoldások az első félidőben. Andrea Lekic újra azt az arcát mutatta, amit a Bajnokok Ligája Final Fourjában – nagyon sokszor az ő extrái jelentettek megoldást támadásban. Emellett azt is lehetett már érzékelni az első félidőben, hogy Martin Albertsen jobban forgatja a csapatát, mint tette a hétvégén: Béatrice Edwige kezdett, a helyére érkezett a huszadik perc környékén Dragana Cvijic, valamint nemcsak Simon Petra, hanem Jelena Deszpotovics is érdemi játékpercekhez jutott.

A vendég kapuban Szemerey Zsófi a Győr ellen látott önmagát idézte, elöl pedig Schatzl Natalie és Albek Anna szállította a gólokat; igaz, utóbbi emellé sok technikai hibát is begyűjtött. A végjátékot a hazai csapat bírta jobban, így a félidőben 15-13-as ferencvárosi előnnyel fordultunk.

A soron következő játékrészt azonban a vendégek kezdték jobban, hamar kiegyenlítettek, majd arra is esélyük volt, hogy a vezetést átvegyék. Ez azonban nem sikerült, sőt, 20-17-nél Gyurka Jánosnak időt kellett kérnie, mert csapata érezhetően megakadt.  Egy visszazárkózási kísérlete még volt a mosonmogyoróváriaknak, 22-20 is állt az eredményjelzőn, ám 26-20-nál végleg eldőlt a mérkőzés.  Albek Anna még hozzátettt néhány gólt az egyébként sem rossz lövőteljesítményéhez, de a második félidőben nagyon fontosak voltak Simon Petra találatai, illetve az is, hogy Klujber Katrin ki tudta magát rángatni az első félidőben tapasztalt állapotából.  Emellett pedig Janurik Kinga teljesítménye is sokat javult.

Végeredmény: FTC-Rail Cargo Hungária-Motherson Mosonmogyoróvár 30-27 

A találkozót követően a hazai csapat részéről Martin Albertsen és Janurik Kinga, míg a vendégek oldaláról Gyurka János és Albek Anna értékelt.

Gratulálok Martin csapatának, de büszkék lehetünk magunkra is, hiszen 60 percnyi küzdelemre késztettünk egy nemrég még BL-győzelemért harcoló csapatot. Meg is látszott ez a tapasztalatbéli különbség, sok hibát követtünk el, de végig meccsben voltunk, fel tudtunk zárkózni a nehezebb időszakokban is.

– fogalmazott Gyurka János.

Albek Anna kiemelte, hogy hazai pályán szinte lehetetlen legyőzni a Ferencvárost, de összességében elégedett volt a csapat teljesítményével. A válogatott átlövője szerint a végén még próbáltak gyors gólokkal zárkózni, de nem volt valódi esély.

A hazaiak edzője elégedett volt a csapat küzdőszellemével:

Tökéletes választ adtunk a hétvégén történtekre. Mindenki maga alatt volt, de a csapat összekapta magát. A kapusteljesítmény volt az egyik kulcs ennek, de az ellenfél oldalán is remekül védett Szemerey Zsófi. Elégedett voltam a védekezéssel és a játék sebességével is, büszke vagyok a lányokra. Nagyon nehéz meccs volt, remekül játszott a Mosonmogyoróvár. Hittel, magabiztossággal léptek pályára, egy pillanatra sem engedhettünk ki. Héttel is vezettünk, de vissza tudtak zárkózni. A hangulat frenetikus volt, én ilyet még itt nem tapasztaltam.

Janurik Kinga is a csapat tartását dícsérte:

Senkinek sem kellett megmagyarázni, hogy mennyit jelent ez a két pont. Hatalmas dolog, hogy fel tudtunk állni, és ebben nagy szerepe volt a szurkolóknak is, nélkülük nem lettünk volna képesek erre.

Kiemelt kép: Nász Nikolett

Megosztás