Site icon Handballexpert

A férfi bajnokság 14. fordulójának összefoglalója

Cikkünkben a férfi bajnokság 14. fordulójával foglalkoztunk 2020 első bajnoki fordulójában kiugró meglepetés nem született.

Tatabánya – Eger 36-29 (17-16) 

Tatabánya: 700néző

Legjobb góllövő: Győri Mátyás (Tatabánya) 7 góllal

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a vendég együttes. Vladan Matics csapata nehezen lendült játékba, az egriek négy góllal is vezettek az első félidőben. A második felvonásban a hazai csapat felőrölte az elfáradó egrieket, és végül magabiztos győzelmet aratott.

Balatonfüred – Budakalász 29-22 (12-10)

Balatonfüred: 600néző

Legjobb góllövők: Jimenez Reina, Szöllősi Balázs 6-6 góllal, ill. Gábor Marcell 6 góllal

A fürediek nem adtak esélyt a kiesés ellen menekülő budakalásziaknak. Az első perctől kezdve náluk volt az előny. Több jó egyéni teljesítményüknek köszönhetően, az őszi mérkőzéssel ellentétben ezúttal biztosan jutottak a bajnoki pontokhoz. 

Vác – Telekom Veszprém 26-39 (7-18)

Vác: 500néző

Legjobb góllövők: Matsuura Keisuke 6 góllal, ill. Andreas Nilsson, Vuko Borozan 6-6 góllal

A sereghajtó kissé megilletődötten kezdte a címvédő elleni találkozót. A fiatal váciak az első félidőben hadilábon álltak a gólszerzéssel. Ahogy arra számítani lehetett a Veszprém hamar eldöntötte a mérkőzést. A hazaiakat azért illeti a dicséret, a második félidőben már sokkal bátrabban, és eredményesebben kézilabdáztak.

Komló – Ferencváros 23-22 (12-12)

Komló: 800néző

Legjobb góllövő: Nagy Bence (FTC) 11góllal

A forduló rangadója végletekig kiélezett küzdelmet hozott csak úgy, mint a két csapat népligeti ütközete. Sokáig a Ferencvárosnál volt az előny, de a zöld-fehérek sokat játszottak emberhátrányban. A Komló az 51. percben vezetett először, és minimális előnyét egy izgalmas végjátékban a lefújásig megőrizte, ezzel pontszámban utolérte a fővárosiakat. 

Mezőkövesd – Dabas 30-32 (15-17)

Mezőkövesd: 450néző

Legjobb góllövő: Ivan Perisic (Dabas) 10 góllal

Gólokban gazdag, és egyben küzdelmes mérkőzésen a Dabas, a hazai pályán veszélyes Mezőkövesd ellen szerzett fontos pontokat, ezzel eltávolodott a kieső zónától.

Orosháza – Gyöngyös 19-29 (10-13)

Orosháza: 250néző

Legjobb góllövő: Németh László (Orosháza) 6 góllal

A gyöngyösiek ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Az orosháziak meglepetésre készültek, de esélyük sem volt a szervezetten játszó Gyöngyös ellen. Főként a második félidőben sziporkáztak Ubornyák Dávidék, és a végére kialakították a legnagyobb, tízgólos különbséget. 

A forduló mérkőzése

A Bajnokok Ligája mérkőzések előtt álló MOL-Pick Szeged rangadónak beillő mérkőzésen háromgólos győzelmet aratott a Csurgó otthonában. A vendéglátó nem esett kétségbe, amikor az első félidőben már hatgólos hátrányba került, ezt követően kemény csatára kényszerítette a szegedieket. A Csurgó egyedüli csapatként elmondhatja magáról, hogy mindkét Szeged elleni mérkőzésükön harminc gól alatt tartották ellenfelüket. 

Csurgó – MOL Pick Szeged 23-26 (11-13)

Csurgó: 1000néző

Legjobb góllövő: Stefan Sigurmannsson (Szeged) 7 góllal

A forduló játékosa

Nagy Bence a Ferencváros játékosa, csapata góljainak felét szerezte. A tizenegy gólig jutó irányító-átlövő pályafutásának nagyon jót tett az Európa-bajnokság. Önbizalomtól duzzadva, nagy kedvvel játszott. Több mint 45percet töltött a pályán. Ezzel a kiugró teljesítménnyel át is vette a vezetést a góllövőlistán.

Írta: Furák Dániel

Borítókép: Fradi.hu

1702 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version