A 18. forduló több izgalmas végjátékot hozott, és meglepetésekben sem volt hiány.

Balatonfüred – Telekom Veszprém 30-33 (15-15)

Balatonfüred: 1000néző

Legjobb góllövő: Petar Topic (Balatonfüred) 11 góllal

A forduló rangadója titulushoz a házigazda fürediek maximálisan felnőttek. Csoknyai István együttese kiváló formában várta a címvédő elleni találkozót, és negyvenöt percen keresztül komoly ellenállást tanúsított. Addig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. A veszprémiek a 46. percben egy 5-1-es rohanással tudták maguk javára billenteni a találkozó végkimenetelét. 

Mezőkövesd – MOL Pick Szeged 26-39 (12-20)

Mezőkövesd: 520néző

Legjobb góllövők: Mario Sostaric, Bogdan Radivojevic (Szeged) 6-6 góllal

A trónkövetelő, szélsői remeklésének köszönhetően, a papírformának megfelelően már az első félidőben eldöntötte a találkozót. A biztos bennmaradásért küzdő mezőkövesdi fiatalok tisztességgel helyt álltak nagynevű ellenfelükkel szemben. 

Tatabánya – Komló 29-22 (14-10)

Tatabánya: 800néző

Legjobb góllövő: Balogh Zsolt (Tatabánya) 5 góllal

A több sebből vérző Tatabánya a bajnokságot és az EHF kupát figyelembe véve öt nyeretlen mérkőzés után örülhetett újra győzelemnek, elsősorban a feszes védekezésnek, valamint remek kapusteljesítményének köszönhetően. A masszív középcsapatnak számító Komló túl sokat hibázott, így nem volt esélye szorosabb eredmény eléréséhez. 

Gyöngyös – Dabas 29-28 (15-13)

Gyöngyös: 1100néző

Legjobb góllövő: Mitar Markez (Gyöngyös) 7 góllal

Zsinórban ötödik győzelmét ünnepelhette a dobogóra pályázó Gyöngyös, de az utóbbi hetek legizgalmasabb végjátékát produkálta Konkoly Csaba gárdája. A nem éppen csúcsformában lévő Dabas ezúttal felszívta magát és közel állt a bravúrhoz. négy perccel a vége előtt még két góllal a vendégcsapat vezetett, azonban a gyöngyösiek huszáros hajrával fordítottak az utolsó percben. 

Budakalász – Eger 24-25 (12-11)

Budakalász: 300néző

Legjobb góllövő: Hruscak Patrik (Budakalász) 10góllal

Tovább folytatódik a Budakalász rossz szériája, sorozatban nyolcadik vereségüket szenvedték el, pedig ezúttal meg volt az esélyük a pontszerzésre. A végjátékot azonban nagyon elrontották. Az egriek az utolsó percben két gólt is szereztek, ezzel megszerezvén első győzelmüket 2020-ban. 

Orosháza – Ferencváros 30-30 (15-17)

Orosháza: 250néző

Legjobb góllövő: Lele Ákos (Orosháza) 9 góllal

Két kitűnő formában lévő, különböző célokért küzdő csapat találkozott Orosházán, melynek esélyesei a fővárosiak voltak, erre azonban rácáfoltak a viharsarkiak. Az első félidőben az FTC akarata érvényesült, a második felvonásban megfordította a találkozót az Orosháza, végül egy végletekig kiélezett végjátékban a házigazda a dudaszó előtt mentette döntetlenre az összecsapást. 

A hét mérkőzése

Vagy a hét meglepetése? Mindenképpen hisz az eddig győzelem nélkül az utolsó helyen álló váciak, óriási meglepetésre legyőzték a nemzetközi porondra hajtó Csurgót. A hazaiak közel két év után nyertek újra NB1-es bajnoki mérkőzést, ezzel megragadva az utolsó szalmaszálat a bennmaradásért. Erre még a 35. percben kevesen mertek fogadni, hisz ekkor még hatgólos előnyben volt a Csurgó. Ezt követően ritkán látható feltámadást láthatott a váci közönség, melynek vége kétgólos hazai siker. Csurgón nem mentek el szó nélkül az elfogadhatatlan vereség után. A vezetőség bérmegvonást hajtott végre.

A hét játékosa

Lele Ákos elévülhetetlen érdemeket szerzett az orosháziak bravúros pontszerzésében. Igazi vezére volt csapatának. Közel ötven percet töltött pályán, kilenc gólt szerzett. Teljesítményére az utolsó másodpercben szerzett góllal tette fel a koronát. 

Írta: Furák Dániel

Fotó: behol.hu

1657 megtekintés.

Megosztás