A 16. forduló rangadóján nagy meglepetésre a Ferencváros nyerni tudott Tatabányán.

Mezőkövesd – Telekom Veszprém 26-46 (14-22)

Mezőkövesd: 800 néző

Legjobb góllövő: Gasper Marguc (Telekom Veszprém) 11góllal

A címvédő veszprémiek látványos gólfesztivált rendeztek a matyóföldi közönségnek, akik azért saját csapatuk részéről is láthattak szép megmozdulásokat, de így is kiütközött a két csapat közti jelentős különbség.

Vác – MOL-Pick Szeged 28-46 (17-26)

Vác: 620 néző

Legjobb góllövő: Kozina Bruno (Vác) 9 góllal

A sereghajtó váciak otthonában a szegediek nem akartak lemaradni riválisuktól, és hasonló gólparádét mutattak be, mint a veszprémiek. A góllövőlista éllovasa Mario Sostaric átlépte a százgólos határt.

Orosháza – Eger 26-20 (12-9)

Orosháza: 250 néző

Legjobb góllövő: Schmid Péter (Eger) 6 góllal

A viharsarkiak folytatják remek tavaszi szereplésüket, és rohamtempóban elkezdtek távolodni a kieső helytől. Ratko Djurkovics csapata végig kézben tartotta a mérkőzést, és három év után tudott újra nyerni az egriek ellen.

Balatonfüred – Dabas 34-22 (18-11)

Balatonfüred: 600 néző

Legjobb góllövő: Szöllősi Balázs (Balatonfüred) 6góllal

A hazaiak vezetőedzője, Csoknyai István a szezon végén távozik posztjáról, de szeretne minél jobb eredménnyel búcsúzni. A fürediek kiváló játékkal nyertek a Dabas ellen. Amennyiben a jövőben hasonló játékot nyújtanak a közvetlen riválisaik ellen, a dobogóért folytatott versenybe is beleszólhatnak.

Budakalász – Gyöngyös 30-31 (14-16)

Budakalász: 400 néző

Legjobb góllövő: Tóth Ádám (Budakalász) 8góllal

A kiesés ellen harcoló budakalásziak a vártnál szorosabb mérkőzést vívtak a gyöngyösiekkel, rászolgáltak volna az egyik pontra. Ötven percig azért kézben tartotta a találkozót a vendég együttes, de a hazaiak huszáros hajrát produkáltak, és ötgólos hátrányban sem adták fel, azonban az utolsó támadás végén nem sikerült az egyenlítés.

Komló – Csurgó 23-27 (12-13)

Komló: 700 néző

Legjobb góllövők: Zobec Bruno-Vili (Komló) 9 góllal illetve. Hanusz Egon (Csurgó) 9 góllal

Az utóbbi években nem sok babér termett a csurgóiaknak Komlón. A két együttes hasonlóan teljesített eddig a bajnokságban. Ennek megfelelően szoros csatát vívtak a felek, a határozott védekezés dominált mindkét oldalon. A véghajrában a csurgóiak elsősorban Zaponsek kapus bravúrjainak köszönhetően elvitték a pontokat Komlóról.

A hét mérkőzése

Tatabánya – Ferencváros 24-28 (11-11)

Tatabánya: 1000 néző

Legjobb góllövő: Bozo Andjelic (FTC) 11góllal

A Tatabánya a bravúros berlini döntetlen után fogadta azt a Ferencvárost, akitől ősszel vereséget szenvedett a Népligetben. Vladan Matics fiain érződött a kettős terhelés okozta fáradtság. A zöld-fehérek Andjelic, valamint két fiatal kapusuk, a ketten együtt mindössze húsz NB1-es mérkőzéssel rendelkező Győri Kristóf és Merkovszki Pál vezérletével újra legyőzték, és pontszámban be is érték riválisukat.

A hét legjobbja

Több jó egyéni teljesítményt is láthattak a nézők az elmúlt héten, választásom ezúttal egy kapusra esett. Az Orosháza új szerzeménye, a török válogatott Yunus Özmusul extra teljesítményt nyújtott az Eger ellen. A 31 éves hálóőr tizennyolc védést mutatott be, közel 50%-os teljesítménye mellett három gólt is szerzett. Emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy az Orosháza mindössze húsz gólt kapjon egy mérkőzésen.

Írta: Furák Dániel

Kép:Fradi.hu

Megosztás