Site icon Handballexpert

A Flensburg nyerte a Bundesliga első szuperrangadóját!

Máris csúcsmérkőzést rendeztek a német bajnokságban. A bajnok Flensburg a Löwen csapatát fogadta.

Rangadóhoz méltó hangulat várta a Flensburg arénában a csapatokat. A telt ház már a kamerás képeken is látszódott. A Löwennél talán meglepetésre a nyár egyik igazolása Romain Lagarde kezdett irányító poszton és Uwe Gensheimer is csak a kispadról nézte végig az első 15 percet. Tollbring góljával kezdődött a mérkőzés egy szép keresztjáték után a szélre lehúzott labdával. A Löwen nehezen találta meg a játékát támadásba,  az első félidőben nagyon jellemezte a játékukat a sok 1 v 1 elleni párharc és az abból való lövés. A Flensburg ezt rettentően jól reagálta le védekezésben kőkemények voltak és rengeteg blokkal segítették a kapusukat. Az első negyedórában szoros volt a találkozó a 12.-ik percben történt meg az, hogy a Flensburg 2 góllal is elhúzott riválisukkal szemben. Magnus Rod és Gottfridson óriási átlövés góljaival továbbra is tartotta a különbséget a két csapat.  Andy Schmid beállásával jelentősen átalakult a Löwen támadójátéka, rendre megtalálták a beállókat és ebből kifolyólag a szélsőknek is nagyobb terepe lett. A védekezések rendre váltakoztak a félidőben, mind a két csapat volt amikor nyitottan védekezett, majd utána visszazártak. A félidő végén mégis a Flensburg örülhetett ugyanis kihasználva a Rhein-Neckar hibáit két könnyű lerohanásos Golla góllal, 18-14-es eredménnyel mehettek be az öltözőbe a fejmosásra. 

A második félidő Gensheimer góllal és két eladott labdával kezdődött a Flensburg részéről. Hibába Schmid két gyönyörű test melletti bombája és Palicka 2 védése a különbség ennek ellenére nem akart változni. Sőt Jurecki góljával a 36.-ik percben már 6-ra növelte előnyét a Flensburg. Közben Bergerud is feljavult hátul és bemutatva egy két szép védést, (közte egy Gensheimer által lőtt 7-est is megfogott). A mérkőzés ezt követően szépen lassan csordogált, közben Schmid és Kohlbacher párosa megmutatta miért is tartják az ő kapcsolatukat az egyik legjobbnak. Közben egy 4 perces gólcsend adott lehetőséget lehetőséget a felzárkózásra, amivel élt is a Löwen. Ezután mind a 2 csapat kikérte az idejét. Palicka ihletett formában védett azonban a szerencse nem állt mellé hiszen közel két percig támadhatott a Flensburg ennek ellenére nem tudott gólt lőni. Emberhátrányban rontot hetest a Flensburg az 54-ik percben 3 gólos előnyben, azonban Palicka ezt is megfogta, míg a másik oldalon sikerült még egy két percet kiharcolni és a támadásból gólt szerezni. 27-25 az állás az 55.-ik percben. Gottfridson villanására újra tudott válaszolni a Schmid és Kohlbacher páros, ezúttal egy zseniális megoldást követően. Egy kétséges bírói döntés után visszafújták a Löwen gyorsindítását, majd a Flensburg ismét betalált, így 29-26 az állás. A mérkőzés végén rengeteg játékmegszakítás volt. Az 59.-ik percben újra odaállhatott Gensheimer a vonalra azonban nagyon csúnyán elrontotta a büntetőjét Buric-csal szemben. Johanessen találatára még Andy Schmid válaszolt, de a lényegi kérdés korábban már eldőlt, így a végeredmény: Flensburg – Rhein-Necker Löwen 30-27. 

A mérkőzés összesítése röviden: teljesen megérdemelt Flensburg siker szinte végig vezetve magabiztosan verték a Löwent. Hiába a gyenge kapusteljesítmény hazai oldalon és hiába Palicka feljavulása a második félidőre a 6 gól már soknak bizonyult ahhoz, hogy a Löwen tényleges kihívója legyen ma a német bajnoknak. 

A mérkőzés játékosa nálunk: Magnus Rod

Megosztás
Exit mobile version