Site icon Handballexpert

A fordulást követően nem bírt ellenfelével a Siófok

Több mint 11000 néző előtt szenvedett vereséget a Balaton-parti alakulat a Borussia Dortmund otthonában, ami Európa-Liga rekordot jelentő néző szám.

Kajdon Blanka góllal indult az összecsapás, az ő találatára Emma Olsson válaszolt, majd hat perc játékot követően Tamara Mavsar 3-1-re növelte a siófoki előnyt. Hiába próbálkozott nyitott védekezéssel a hazai alakulat az SKC könnyedén tudott helyzetbe kerülni, ahol Yara ten Holte volt többször is a veszte az SKC játékosoknak.
Ezt követően megmerevedtek a „frontvonalak”, vagyis inkább a kapusok remekeltek, hisz Marina Rajcsics sem szeretett volna kollégájától lemaradni, így a 15. percben 4-4-es állásnál, közel 40%-on védtek a hálóőrök.
Debreczeni-Klivinyi Kinga a 20. percben érkezett a pályára, ekkor egyből ki is osztott egy gólpasszt, amivel 7-4-re növelte az előnyét a magyar csapat. A hajrában érkezett Uros Bregar időkérése, amikor egy gólra zárkózott a Dortmund, ez idő alatt az emberelőnyeit nem tudta kihasználni az SKC. Sajnos az időkérés nem hozott sikert, így 10-10-es félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően 3-0-val indított a Borussia, amire volt válasza a Siófoknak, ők 4-0-ás sorozattal válaszoltak, így 13-14-re módosult az eredmény, amikor a Such Nelli volt eredményes. A 42. percre azonban újra a sárga-feketéknél volt az előny 17-15-nél, ekkor Uros Bregar magához is hívta a lányait. Több emberhátrányos helyzetből is könnyű gólokat kapott az SKC, amit úgy jellemzett a vezetőedző az időkérés alatt, hogy túlbonyolítják a támadásaikat a játékosai és megkérte őket, hogy maradjanak a megbeszélt figuráknál. Azonban a 46. percre még tovább nőtt a siófoki hátrány 20-16-nál Dana Bleckmann volt eredményes. Amikor már öttel vezettek a hazaiak, újra időt kért a magyar csapat, amivel tudta rendezni sorait Bregar, így 26-23-as vereséget szenvedtek.

Magyar oldalról Kajdon Blanka bátor játékát, valamint Marina Rajcsics védéseit lehet kiemelni. Ezzel a vereséggel a Siófok csoportja második helyén zárt, így a dán Herning-Ikast csapatával küzdhet meg a legjobb négybe kerülésért.

fotó: BVB Handball Damen Facebook

 

Megosztás
Exit mobile version