Szombat este hat órakor rendezték meg a Tatran Presov – FTC Green Collect Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóját. Az Elek Gyula Arénában 32-29-re nyert az FTC.

Hétközben a Ferencváros hazai pályán játszott döntetlent a Balatonfüred ellen (30-30), a Presov nem játszott mérkőzést múlt hét szombat óta. A szlovák csapat megnyerte a szlovák alapszakaszt, az FTC a magyar bajnokság negyedik helyén áll.

Kovacsics Péter felépült, Szepesi Zsombort váltotta a keretben. Szepesin kívül a két sérült, Prainer Viktor és Ónodi-Jánoskúti maradt ki. A találkozó játékvezetői montenegróiak voltak.

A meccs első gólját Bognár Alex szerezte, de hamar kiegyenlített az ellenfél. Kínaival újra vezetést szerzett a Fradi. Az első hat perc után 6-6 volt az állás, 7-7 után jött az első kapuscsere, Borbély Ádám helyére Győri Kristóf állt be, aki két védéssel kezdett, nem sokkal ezután a szlovákok kapusa is bemutatta az első védését. Tíz perc után 7-8 állt az eredményjelzőn. 9-8-as FTC vezetésnél Lékai Mátét állították ki, mert lábbal ért a labdához. Ezt követően a Presov kilencedik alkalommal is kiegyenlített, de Imre Bence emelése után a Ferencváros újra megszerezte a vezetést.

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, kosárlabdázó emberek, futballozó emberek, röplabdázó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

A 24. percben Győri Kristóf hetedik alkalommal védett, így a Tatran továbbra sem tudta átvenni a vezetést. A Fradi több, mint 10 percig nem tudott gólt szerezni, így a 26. percben először vezetett a szlovák együttes, ők lőttek elsőként sorozatban két gólt (11-10). Balogh Zsolt rögtön kiegyenlített, de ezt sajnos két Tatran találat követte. A félidő második felében a Fradi csak egy gólt szerzett, a félidőben 13-11-re vezetett a Presov. Az FTC az első játékrész után továbbjutásra állt (43-42).

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek, kosárlabdázó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

Az első félidőben a szlovákok legeredményesebb játékosa Pavel Hernandez Caballero volt 5 góllal. A vendégek három legeredményesebb játékosa Imre Bence, Nagy Bence és Debreczeni Dávid volt, mindhárman három gólt szereztek. Igor Chupryna 8 lövésből hét alkalommal hárított (87,5%), Mario Cvitkovic három lövést védett ki (23%). Győri Kristóf hét alkalommal védett (54%), sajnos Borbélynak ez egyszer sem sikerült.

A második játékrész első gólját Davidovic szerezte, amivel a Tatran kiegyenlített összesítésben. Szerencsére a Fradi játéka feljavult, és a 40. percben visszavették a vezetést, az eredményjelzőn ekkor 17-18 állt. A 47. percben 22-21-es szlovák vezetésnél a Fradi visszacserélte Borbélyt. Győri Kristóf a második félidőben addig két alkalommal tudott hárítani. Sajnos Borbély Ádámnak nem sikerült védenie, így Győri visszajött a kapuba, aki az utolsó tíz percben egyszer hárított. Az 53. percben, Nagy Bence góljának köszönhetően a Ferencváros ismét kiegyenlített (25-25). Lékai góljával újra a Fradinál volt az előny, majd Nagy Bence és Bognár Alex gólja eldöntötte a mérkőzést és a párharcot. A végeredményt Nagy Bence állította be hétméteresből (28-31). A Ferencváros idegenben is három góllal nyert, így 63-57-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe, ahol az Olympiakosz ellen fog játszani Pásztor István csapata. Az első mérkőzést három hét múlva itthon, a visszavágó négy hét múlva Görögországban lesz.

Lehet, hogy egy kép erről: kosárlabda, röplabda és szöveg

Hazai oldalon Hernandez Caballero 9, Davidovic 5, Fenár Erik 4 (100%-os lövő hatékonyság) gólt szerzett. Nagy Bence 7, Imre Bence 5 lövésből 5 gól, Bognár Alex, Balogh Zsolt, Lékai Máté és Debreczeni Dávid is 4-4 gólt lőtt. Chupryna 41, Győri Kristóf 37%-kal védett.

Forrás: fradi.hu

Megosztás