Site icon Handballexpert

A Fradi magabiztos győzelmekkel jutott tovább az EK-ben

A Fradi férfi kézilabda csapata az Európa-Kupában lépett pályára a hétvégén. Az EK-mérkőzéseket végig egyenes kiesés rendszerben bonyolítják le. A Fradi a 64 között a ciprusi Parnassos Strovolou ellen kezdte meg a szereplését, mindkét meccset az Elek Gyula Arénában rendezték.

Az első mérkőzésen kimaradt a keretből Lékai Máté, Pordán Bálint és Kovacsics Péter, viszont bekerült 2 fiatal játékos Mészáros Máté és Pető Ábel személyében. Az esélyeknek megfelelően 6-0-ás sorozattal kezdte a hazai csapat, Prainer Viktor az első félidőben 5 lövésből 5 alkalommal talált be.  A Fradi játékosai közül mindenki magabiztosan, jól játszott. A végeredmény 44-25 lett. 

Borbély Ádám 40%-kal védett. Bujdosó Bendegúz és Szepesi Zsombor is hét találatot szerzett, ezzel ők voltak a legeredményesebbek Fradi oldalán. A fiatalok közül Mészáros Máté 3, Pető Ábel 1 gólt szerzett.

A visszavágón Borbély Ádám, Nagy Bence és Balogh Zsolt se került be a meccskeretbe, helyettük 3 újabb fiatal játékos kapta a lehetőséget a bizonyításra. A kapuban Győri Kristóf kezdett, aki 20 perc alatt 5 védést mutatott be (45%), majd érkezett Balogh Ádám Kristóf, aki 40 perc alatt 6 alkalommal védett.  A Fradi 40-22-re győzött, így 84-47-es összesítéssel jutott tovább.

Bujdosó Bendegúz 8, míg Csörgő Kristóf 6 gólt szerzett. A fiatalok közül Szepesi Zsombor és Mészáros Máté 4-4, Pető Ábel és Mészáros Márk 3-3, míg Gál Benedek 1 alkalommal talált be.

A következő forduló sorsolását jövő hét kedden rendezik, míg a meccseket november végén és december elején játsszák le.

Forrás: FTC Kézilabda Facebook oldala

Megosztás
Exit mobile version