Az Eb második fordulójának zárónapján a magyar válogatott győzelme mellett is sok izgalom várt ránk.

A-CSOPORT

A koraesti mérkőzésen Svájc találkozott Franciaországgal, ahol sima francia győzelem volt a papírforma az első fordulós teljesítményeket és formákat figyelembe véve. A svájciak azonban ezt nem így gondolták, és Laube vezérletével már az első félidőben meglőtték azt a gólmennyiséget, amit a németeknek az egész meccsen tudtak csak (14), ezzel pedig döntetlen volt az állás. A második félidőben a franciáknak sikerült ellépni négy góllal, de Schmidék nem adták fel, és 24-24-nél az 53. percben ismét utólérték a gallokat. Az utolsó percben a svájciak a győzelemért is támadhattak, ez azonban már nem jött össze – a torna egyik legnagyobb meglepetéseként így is pontot szereztek, és megmaradtak továbbjutási reményeik.

Svájc – Franciaország 26-26

Ld: Laube (9) ill. Mem (7)

 

 

A német válogatott folytatta a menetelését az esti meccsen, és a Düsseldorfból Berlinbe költöző A-csoport második fordulós zárómeccsén magabiztosan győzte le Észak-Macedóniát. A különbség fokozatosan nőtt, és Knorr kiváló játékának köszönhetően (10/12) már a félidőben öttel vezettek. A második félidőben is maradt a magabiztos vezetés, amelyet az 50. percre tíz gólra is sikerült megnövelni, a végeredmény 25-34 lett.

 

Észak-Macedónia – Németország 25-34

Ld: Kosteski (6) ill. Knorr (10)

B-CSOPORT

A két csalódott csapat meccsén a horvátok elleni megsemmisítő vereséget szenvedő spanyolok és az osztrákoktól simán kikapó románok találkoztak Mannheimban. Az állás a 17. percig volt szoros (8-8), ezt követően azonban megrázták magukat a spanyolok, és egy 6-0-ás rohamot indítottak, a félidőben pedig 17-12-re vezettek. A második játékrészben tovább nyílt az olló, a 45. percben alakult ki először a tízgólos differencia (16-26), a vége pedig 12 lett, ezzel a spanyolok meccsben maradtak a továbbjutásért, és egy osztrákok elleni győzelemmel ott lehetnek a középdöntőben.

 

Románia – Spanyolország 24-36

Ld. Nistor Ionia és Dedu (4) ill. Aleix Gomez (8)

Az esti meccsen újabb hatalmas meglepetés született, hiszen az első fordulóban zseniálisan játszó horvátoknak ezúttal csak döntetlenre futotta Ausztrtia ellen. A pontvesztés miatt a horvátok izgulhatnak, hogy a spanyolok legyőzzék az osztrákokat, és így még megvan az esélyük, hogy 2 ponttal menjenek a középdöntőbe. A meccs lefolyása nem vetítette előre a meglepetést, többnyire a horvátok vezettek, az első játékrészben három gól volt a legnagyobb különbség, a félidőben 14-12 volt az állás. A fordulás után az osztrákok kezdtek jobban, és a 38. percben át is vették a vezetést Frimmel góljával (17-18), de nem tudták ezt sokáig megtartani, a gólerősen játszó Sostaric góljával ismét kettővel vezettek a horvátok (22-20). A végjáték azonban Ausztriáé volt, akik 28-25-ről egy 3-0-ás rohammal tudtak egyenlíteni.

Ausztria – Horvártország 28-28

Ld: Bilyk (7) ill. Sostaric (6)

C-CSOPORT

A magyar csoportban Izland Szerbiával játszott az első fordulóban, ahol a papírforma északi győzelmet ígért, azonban a meccs végén Palmarssonék örülhettek, hogy egyáltalán egy pontot meg tudtak tartani. Ezt követően ma azt várhattuk, hogy Izland magabiztos győzelemmel küszöböli ki a pénteki csorbát Montenegró ellen, ehhez képest majdhogynem megismétlődött a forgatókönyv.
Bár az első félidő közepén már kialakult egy nagyobb különbség (5-10) az izlandiak javára, Vlado Sola csapata ugyanúgy nem adta olcsón a bőrét, mint ahogy azt a mieink is megtapasztalhatták pénteken, és a játékrész végére visszakapaszkodtak két gólra (15-17). A második játékrész elején ez a két-három gólos különbség állandósulni látszódott, és nem volt benne a meccsben a montenegrói meglepetés, azonban a 40. perc környékén éledni látszódtak a balkáni remények, és a remekül védő Simic vezérletével felzárkóztak, és Kaludjerovic góljával ki is tudtak egyenlíteni. Az irányítás ezt követően is az izlandiaknál volt, de két gólnál nagyobb különbséget nem tudtak kiépíteni, ami a végére meg is bosszulta magát, mivel az 56. percben Montenegró előbb kiegyenlített, majd át is vette a vezetést (29-28). Ezt követően azonban az addig csöndes meccset futó Gisli Kristjansson megrázta magát és két gólt szerzett, valamint Elisson is betalált, míg a montenegróiak elcserélték magukat és emberhátrányba kerültek, és ezzel egy fontos támadás lehetőségét is elpackázták. Izland tehát végül be tudta húzni a mérkőzést, és életben tartotta a továbbjutási reményeit.

Montenegró – Izland 30-31

Ld: Borozan (5) ill. Magnusson (7)

 

A Szerbia-Magyarország mérkőzésről külön cíkkünkben írtunk.

Fotó, videó:

https://ehfeuro.eurohandball.com/ (kollektiff)

Sellei Zoltán (a helyszínről)

23173 megtekintés.

Megosztás