Site icon Handballexpert

A franciák és a németek nehezen, de hozták a papírformát

Az 1. középdöntőcsoport nyitónapján három mérkőzést rendeztek a kölni Lanxess Arenában, ahol a magyar válogatott sajnos egy góllal kikapott Ausztriától, míg a franciák legyőzték Horvátországot, Németország pedig Izlandot.

A 1-es középdöntőcsoport második mérkőzésén Horvátország és Franciaország csapott össze. Korábban ez számított a férfi kézilabda egyik legnagyobb és legpatinásabb párosításának, most viszont egyértelműbbek voltak az erőviszonyok. Már persze nem a horvát válogatott szerint, akik a lehetőségeikhez képest mindent megtettek a szoros meccsért. 

A mérkőzés elején többször is a délszláv együttes vezetett, ám a franciák később elkezdtek előnyt kidolgozni.  A horvátok viszont rendre vissza tudtak zárkózni, Igor Karacic és Dominik Kuzmanovic beállítása is remek húzásnak bizonyult. A második félidőre megint csak jellemző volt, hogy ugyan elnyúltak a franciák, Horvátország rendre vissza tudott jönni. Mindkét oldalon sok hiba jellemezte a támadójátékot, végül a franciák jöttek ki jobban a rohanásból. 

Franciaország – Horvátország: 34-32 (18-18)

Ld: Mem (6) ill. Srna (6)

 

Az esti találkozó némi malőrrel indult, hiszen a német rendezők az izlandi himnusz nem megfelelő változatát játszották le. Rövid technikai szünet után helyre kerültek a szólamok, és megkezdődhetett a mérkőzés, amelyet a szigetországiak kezdtek jobban, Palmarsson két góljával 3-1-re vezettek. A németek Köster két góljával és a kapuban Wolff remek teljesítményével ezt gyorsan egalizálták. A félidőig ezt követően nem alakult ki nagy különbség, többnyire a németek vezettek 1-2 góllal, a játékrész végén 11-10 volt az állás.

A második félidőben a német kapusteljesítmény némileg visszaesett, így a hazaiak továbbra sem tudtak nagyobb előnyt kiépíteni, a gólerősen játszó Smarason találatával az 50. percben az izlandiak át is vették a vezetést. A németek ezt vissza tudták fordítani, és Izland büntetőből sem tudott egyenlíteni (Magnusson lövését védte Wolff), majd az utolsó német támadásnál sem tudták visszaszerezni a labdát (Elisson kezéből az oldalvonalon túlra pattant a labda), a végeredményt pedig Köster állította be (26-24)

Németország – Izland: 26-24 (11-10)

Ld: Knorr (6) ill. Smarason (6)

Fotó: https://ehfeuro.eurohandball.com/ (kolektiff)

 

Megosztás
Exit mobile version