A női kézilabda nb1 2022-23-as szezonjában először rendezik meg az FTC-Rail Cargo Hungária-Győri Audi ETO KC mérkőzést, amely Európa talán egyik legnagyobb rangadója női kézilabdában.

Az Elek Gyula Arénában rendezendő találkozóra a várakozásoknak megfelelően minden jegy elkelt, így 1300 szurkoló buzdíthatja a csapatokat.
A két csapatban több hiányzó is akad, a Fradinak Beatrice Edwige-t és Kovács Anettet kell nélkülöznie, és Kisfaludy Anett játéka is kérdéses, míg Ambros Martin együtteséből, Ana Gros, Veronica Kristiansen nincs ott sérülés miatt.

Az idei szezonban eddig mindkét csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a bajnokságban, azonban a BL-ben mind a Fradi, mind az ETO veszített pontokat.

Az elmúlt körben mindkét BL csapatunk vereséget szenvedett, Elek Gábor csapata hazai pályán kapott ki simán a CSM Bucuresti együttesétől, (24-28) míg a Rába-partiak a Rapid Bucuresti otthonában veszítettek három góllal, 30-27-re.

Az elmúlt két évben a Fradi többször is le tudta győzni a Győrt, különösen hazai pályán.

A 2020-21-es szezonban 31-22-re, míg a tavalyi idényben a bajnokságban 29-24-re, majd a Magyar Kupa döntőben 26-22-re győztek Elek Gábor tanítványai.

A találkozó előtt a Ferencváros rutinos szerb klasszisa, Andrea Lekic így nyilatkozott klubja honlapjának.

„Mindenki tudja, hogy nem jó meccsek vannak mögöttünk, de nincs sok időnk ezen gondolkodni. Meg kell találnunk a helyes megoldást a játékunkban, ez adhat útmutatást. Az elmúlt meccsekkel már nem tudunk mit csinálni, nyomás nélkül készülünk a következő összecsapásra. A Győr elleni mérkőzés minden játékosnak és szurkolónak a legfontosabb mérkőzés, én is alig várom, és tudom, hogy lenyűgöző lesz a hangulat.”

A győriek oldalán a csapatkapitány Anne Mette Hansen így vélekedett a rangadóról.

„Úgy gondolom, mindig különlegesek az ilyen mérkőzések, mindkét csapat ezt várja a szezon során. Hatalmas megtiszteltetés ezeken szerepelni, nagyon szeretnénk nyerni. Nagyon nehéz és kemény meccset várok, nagyon kell küzdenünk, hogy legyen esélyünk nyerni.”

A találkozó szerdán 17:30-kor lesz az Elek Gyula Arénában, amelyet az M4 Sport közvetít.

Borítókép:Facebook.com/ FTC Kézilabda

1691 megtekintés.

Megosztás