Site icon Handballexpert

A Győr itthon, a Debrecen Odensében lép pályára

A Győri Audi ETO tovább folytathatja remek sorozatát a Buducsnoszt csapatával szemben, míg Szilágyi Zoltán lányaira nehéz feladat hárul Dániában.

Az „A” csoportban az eddig veretlen SG BBM Bietigheim a Brest Bretagne Handball csapatát fogadja. Némi meglepetésre a németek tavalyhoz hasonlóan idén is kiválóan, három győzelemmel indították a sorozatot. A brestiektől egyedül az MKS Lubin alakulata szerzett kevesebb gólt az eddigi három forduló alatt, a franciák mérkőzésre lebontott lőtt gólszáma alig több mint 24. A Bietigheim a legjobb lövési hatékonysággal büszkélkedhet az eddigi fordulókat követően 135 lövésből 89 találatot szereztek, ami 65.9%-os mutató. Eddig Xenia Smitsék nem ünnepelhettek győzelmet a Brest elleni összecsapások alkalmával, egy döntetlen mellett három vereség a németek mérlege. Ugyanakkor a válogatott átlövő kiváló formában van, tizenkilenc szerzett gólját huszonhat lövésből érte el, ami közel 75%-os hatékonyság, de eredményessége mellett saját kapuja előtt is hasznos védekező munkát végez.

„Négy évet játszottam Franciaországban, így tisztában vagyok vele a Brest milyen erőket képvisel, nagyon erős első soruk van. De a mi edzőink keményen dolgoznak, hogy a megfelelő taktikával állhassunk ki szombaton. Onnantól már csak rajtunk, játékosokon múlik, hogy mennyire tudjuk megvalósítani mindezt a pályán, én hiszek benne, hogy sikerülhet” – nyilatkozta Veronika Malá.

Találkozó időpontja: 2023.09.30. (szombat) 16:00

Kemény feladat vár a DVSC Schaeffler csapatára, akik az Odense otthonába látogatnak. Ha a narancs  mezesek győzedelmeskedni tudnak, akkor megismétlik a legjobb szezonkezdetüket, amit 2020-ban értek el, az öt meccs alatt nyolc megszerzett ponttal. Maren Aardhal megállíthatatlannak tűnik, a beálló tizennyolc találattal a góllövőlista harmadik helyét foglalja el. A dánok 89 szerzett góljukkal, a csoportjukban fej-fej mellett állnak a Bietigheim csapatával. A Debrecennek ez lesz a 10. mérkőzése Európa legrangosabb kupasorozatában, az előző kilenc alkalomból két győzelmet ünnepelhettek a hajdúságiak. Míg a Loki nem játszott hétközbe bajnoki összecsapást, addig az Odense már ötmérkőzéses győzelmi sorozatnál jár, szerdán a Viborg gárdáját múlták felül 40:28-ra.

„Szerintem nagyon izgalmas mérkőzés lesz. A DVSC új a Bajnokok Ligája sorozatában, így hatalmas motivációt és energiákat mozgósítanak meg a pályán. Viszont nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk és folytatnunk azt a tendenciát, amit elkezdtünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy itthon tartsuk a két pontot; a BL csoportkörében mindenegyes pontnak jelentősége van” – vélekedett Elma Halilcevic.

Találkozó időpontja: 2023.09.30. (szombat) 16:00

Visszatérhet a győztes útra a CSM Bukarest együttese, ugyanis az eddig pontnélküli IK Savehof csapatához látogat a román a bajnok. Különleges mérkőzésre számíthat Carmen Martin, a spanyol szélső korábban két ízben is volt a CSM játékosa, most pedig a svéd együttes csapatkapitányaként néz szembe ex-együttesével. Grace Zaadira nem számíthat Adrian Vasile vezetőedző, a francia irányító sérüléssel bajlódik. A bukarestiek nem úgy indították a szezont, ahogy szerették volna a Bajnokok Ligájában, az odensei győzelmet követően meglepetésre vereséget szenvedtek a Bietigheim otthonában, majd a Győr múlta felül a CSM-et. A hetvenöt lőtt gól sem mutat fényesen, főleg az 52.4%-os lövési hatékonysággal ötvözve, ami jelenleg a mezőny utolsó harmadába sorolja a román együttest. Ha Cristina Neagu három gólt szerez az összecsapáson akkor eléri az 1050.-et, ami korábban csak Jovanka Radicevic számára sikerült a BL-ben.

Találkozó időpontja: 2023.10.01. (vasárnap) 14:00

Vasárnap délután a Bajnokok Ligája történelmének két legeredményesebb csapata csap össze. A Győri Audi ETO 208, míg a Buducsnoszt 158 győzelemnél tart jelenleg, a papírforma és a mi szívünk is azt diktálja, hogy ezeket a számokat az ETO fogja gyarapítani vasárnap estére. Nem áll biztos talpakon a podgoricai védelem a 96 kapott góljával; tőlük csak a Debrecen (100) és a Ferencváros (107) szenvedett el több találatot. A győriek az utolsó tizenkét egymás elleni mérkőzést mind megnyerték, utoljára 2016 februárjában szenvedtek vereséget a montenegrói alakulattal szemben. Eddig huszonhét alkalommal találkoztak egymással, amiből húszszor az ETO került ki győztesen, a Buducsnoszt mindössze háromszor tudott diadalmaskodni. A Rába-partiak meggyőző formát mutatnak a BL-ben: mindhárom találkozójukat megnyerték eddig, Kari Brattset pedig kiváló formában játszik, akár a Brest, akár a Bukarest elleni találkozót vizsgáljuk, mindkétszer kiválóan lőtt a norvég játékos, valamint védekezésben is abszolút csapata vezére volt.

Találkozó időpontja: 2023.10.01. (vasárnap) 16:00

forrás, fotó: ehfcl.eurohandball.com

 

 

 

Megosztás
Exit mobile version