Győr-Békéscsaba mérkőzéssel kezdődött el a női kézilabda NB1 2023/24-es szezonja. A Győr keretében három új játékos szerepel, a kapus Rinka Duijndam, a balátlövő De Paula és a jobbszélső Emilie Hovden. A Békéscsaba csapatánál ennél nagyobb változás történt, hét új játékossal vágtak neki az új idénynek.

 Kari Brattset a győri csapat új csapatkapitánya.

A hazai csapat felkészülése jól indult, a dániai edzőtáborban két győzelemmel kezdtek. A következő héten előbb Linn Blohm szerzett kisebb sérülést az egyik edzésen, majd a Nantes elleni barátságos meccsen Fodor Csenge sérült meg,  akire legalább három hónapos kihagyás vár. A vendég csapat nyolc mérkőzést is játszott a felkészülés alatt, amelyből hat mérkőzést is megnyertek. Az irányító Borbély Mártára sérülés miatt hosszabb kihagyás vár. Linn Blohm a szerdai meccsen tért vissza, viszont Haugsted kisebb sérülés miatt nem lépett pályára.

A Győr kezdőcsapatába az új igazolások közül Emilie Hovden került be. Öt perc után 4-2-re vezetett a Győr, a hazaiaknál Nze Minko és Kari Brattset, a vendégeknél Román Dorina is 2-2 gólt szerzett ezalatt. Ezután három békéscsabai gólt született, ezzel átvették a vezetést. Az első 10 percben Sandra Toft és Szabó Dóra is 3-3 alkalommal védett. Bő 15 perc után Szondi Zsófia góljával 10-8-ra is vezetett a vendég csapat. Majd Schatzl Nadine első góljával egyenlített a győri csapat. A csapatkapitány, Kari Brattset a 20. percben már második kiállítását kapta meg.

 Szondi Zsófia a vendég csapat egyik új játékosa.

Román Dorina 5. góljával újra egyenlített a vendég csapat, ezután viszont négy győri gól született, a félidőben 16-13-ra vezetett a Győr. Az első játékrészben a legeredményesebb hazai játékos Emilie Hovden volt 4 góllal, valamint Schatzl Nadine, De Paula és Nze Minko is 3-3 gólt szerzett.

A második félidő Stine Oftedal góljával kezdődött, aki a második játékrész első 15 percében 4 gólt is szerzett. A 46. percben Ana Gros is megszerezte első gólját, amelyet további négy követett. Rinka Duijdnam is pályára lépett, aki rögtön védéssel mutatkozott be első hazai tétmeccsén.

 Rinka 4 védéssel zárta a mérkőzést.

A 6 gólt szerző Hovden helyett Győri-Lukács Viktória lépett pályára, aki 10 perc alatt 3 gólig jutott. A második félidőt 21-10-re nyerte a hazai csapat, a végeredmény 37-23 lett. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Oftedal volt 7 góllal, Emilie Hovden és Román Dorina 6-6 gólig jutott. A vendég csapat múlt évi házi gólkirálya Lanistanin Marija 16 lövésből 5 gólt szerzett.

A meccs során Szöllősi-Schatzl Nadine a 150., Ana Gros pedig a 250. magyar bajnoki gólját szerezte meg győri színekben.

 Hovden nagyon jól játszott, 7 lövésből 6 gólt szerzett.

A héten hat további meccset rendeznek, a következő találkozó a Fehérvár-Debrecen összecsapás lesz.

A Győr legközelebb a Mosonmagyaróvár, a Békéscsaba pedig a Fradi ellen játszik jövő szerdán.

Visszatér podcastünk is, elsőként a női sorozatot harangozzuk be. https://www.youtube.com/watch?si=rEBxeclTkAeLsfio&v=akJLtlwf_ZQ&feature=youtu.be

Fotók: Győri Audi ETO KC Facebook oldala, Békéscsabai Előre NKSE Facebook oldala

Megosztás