Site icon Handballexpert

A Győr nyerte a zöld-fehérek rangadóját

A bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszott egymással a bajnokságban eddig hibátlan két zöld-fehér rivális Győrben

Hazai oldalon Eduarda Amorim, míg a vendégeknél Szekeres Klára és Bíró Blanka kényszerült kihagyni a rangadót. A Ferencváros védelmének alapemberére hosszabb kihagyás vár kézsérülés miatt, a helyén védekező Stolle már fél perc után a kiállítás sorsára jutott. A két perces emberhátrányt még sikeresen abszolválta Elek Gábor együttese 2-2Ezt követően a Ferencváros támadásban kapkodva, sok hibával játszott, amiből az ETO könnyedén szerezte a gólokat Edwige vezérletével, sikerült kialakítani háromgólos előnyt, majd jött is az FTC időkérése. 8-5. A fejmosás hasznosnak bizonyult, sokkal összeszedettebb lett a Fradi támadójátéka. Bölk átlövései rendre utat törtek a győri kapuba. Malestein góljával egyenlített az FTC 11-11. Solberg bravúrja kellett ahhoz, hogy a szünetre ne kerüljön hátrányba a címvédő. 14-14. 

A második félidő első tíz percében egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, a hosszú percek gólváltásai után az FTC tudott hamarabb váltani. Schatzl góljával először került kétgólos hátrányba a Győr, majd az Oftedal és Hansen percei következtek, zsinórban négy találatot szerzett a Győr. 25-23.A fővárosi zöld-fehéreknél csupán Bölk jelentett komoly veszélyt, míg a hazaiak ekkor szinte minden támadásuk végén betaláltak, először alakult ki ötgólos különbség. 31-26.A csereként beállt Leynaud védéseivel megakadályozta a vendégek felzárkózását, így elmaradt az izgalmas végjáték, pedig még a második játékrész első felében jó esély mutatkozott egy kiélezett végjátékra.

Győr – Ferencváros 33-27

fotó: gyorplussz

 

 

Megosztás
Exit mobile version