Szerdán rendezték meg Győr-Debrecen bajnoki mérkőzést. Mindkét csapat fontos idegenbeli, győztes BL-mérkőzésből érkezett. A Győrnél Emilie Hovden maradt ki a meccskeretből, míg a debreceniek benevezték az előző mérkőzésen sérülést szenvedő Planéta Szimonettát, de végül nem lépett pályára.

A Győrnél Ana Gros és Haugsted is kezdett támadásban. A mérkőzés első 10 percében a vendégek oldalán csak Kácsor talált be 3 alkalommal, míg a hazaiak közül Brattset 1, Gros 2 gólt lőtt.  Az első félidő nagy része a kapusokról szólt, Solberg és Gabriel is parádésan teljesített. Mindkét csapat sok hibával játszott, a Győr 10-8-nál vezetett először 2 góllal. Érdemes kiemelni, hogy Füzi-Tóvizi Petra 3 alkalommal is betalált a győri kapuba. A félidő végén Hámori Konszuéla egyenlített, majd Oftedal kapufája után ért véget a játékrész (11-11).

Ryu két alkalommal is szabálytalanul lett pályára, így kétszer kiállították.

A második félidő elején mindkét oldalon több kihagyott helyzet, eladott labda volt. A második játékrész első 15 percében 5 gólt lőtt (hármat büntetőből) Töpfner Alexandra, a hazaiak közül Nze Minko volt háromszor eredményes. A 44. perc elején Blohm egyenlített, majd sorozatban háromszor gólt szerzett a vendég csapat Töpfner, Hámori és Jovovity révén. Ekkor kért időt Kirkely, majd Hornyák Dórát állították ki, de a Győr az emberelőnyt se tudta kihasználni. Oftedal a 49. percben talált be először, majd pár perccel később Gros egyenlített büntetőből. A másik oldalon Vámos harcolt ki hétméterest, amelyet Töpfner kihagyott. Ezt De Paula kihasználta, így a második félidőben másodszor vezetett a Győr. Időkérés után 7 a 6 ellen támadott a DVSC, Petrus Mirtill egyenlített szélről (22-22) az 57. percben. Győri-Lukács gólja után Solberg védett, majd Oftedal és Schatzl is betalált, így ezzel eldőlt a mérkőzés. A végeredmény 25-23 lett.

A Győr kiválóan játszott az utolsó 10 percben, így végül megnyerték a találkozót. A legeredményesebb játékosaik Anas Gros (7 gól), Nze Minko (6 gól) voltak. A debreceni játékosuk közül Töpfner 6, a remekül kezdő Kácsor 5, Tóvizi 4 alkalommal talált be.

Solberg 17, Gabriel 12 alkalommal védett.

3325 megtekintés.

Megosztás