A női bajnokság 9. fordulójában a címvédő Ferencváros nem tudta megismételni a BL-ben mutatott huszáros hajráját.

Az EHF erősorrendjének két legjobb csapata mérte össze erejét a magyar bajnoki rangadón. A fővárosiaknak két rendkívül nehéz Bajnokok Ligája mérkőzés között kellett pályára lépniük az Audi Arénában.

Már a mérkőzés elején érződött, hogy a hetek óta kirobbanó formában játszó Bölknek ezúttal nehéz dolga lesz a hazai védelemmel szemben, emellett Leynaud is bravúrokkal kezdte a rangadót. Negyedóra játék után három góllal vezetett az ETO. Elek Gábor időkérése sem segített azonnal, mivel a hazai zöld-fehérek előnye öt gólra nőtt. Az FTC azonban remek félidei hajrát indított, Szöllősi Zácsik valamint Márton góljaival sikerült felzárkózni egy találatra.

A második félidő sok hibával indult, mindkét csapat gépezete akadozott. Leynaud továbbra is szenzációsan védett, 19 lövést hatástalanított, de egy büntetővédéssel Solberg is megtette a magáét. A mérkőzés végéhez közeledve a vendég csapaton egyre jobban mutatkoztak a fáradtság jelei. Bölk az 50.percben szerezte első gólját, a hetedik próbálkozásából. A végjátékban már csak a hazai győzelem különbsége volt a kérdés. Az utolsó gól Julia Behnke nevéhez fűződött, amivel látótávolságon belül maradt az FTC a bajnoki címért vívott versenyben.

Győr – Ferencváros 25-20 (13-12)

Legjobb gólszerzők: Kristiansen (6) ill. Szöllősi-Zácsik (4)

Támadáshatékonyság: 66% ill. 47%

Kapusteljesítmény: 50% ill. 22%

fotó: Nász Nikolett

 

Megosztás