Az első tízpercben még meccsben volt a Fradi, ezt követően azonban rengeteget hibázott a magyar együttes, amit kihasznált az ellenfele, így 24-21-es győzelmet aratott a Brest.

Klujber Katrin és Kisfaludy Anett hiányában kellett Franciaországba utazni a Ferencvárosnak, ami még jobban megnehezítette Elek Gábor és csapata dolgát.
Habár az első percekben ennek nyoma sem volt, hiszen 3-1-es sorozattal indított az FTC. Tíz percet kellett válni az első cserére beálló pozícióban, tehát Kisfaludy kiválással Dragana Cvijics is többet vállalt, helyére Szöllősi-Zácsik Szandra érkezett, beállóba pedig Alicia Stolle húzódott be. Sajnos ez meg is látszott a Ferencváros támadójátékán, hiszen az ezt követő percekben gólképtelenek lettek. Több technikai hiba is becsúszott a zöld-fehérek részéről, de Bíró Blanka ekkor még gátat szabott annak, hogy az ellenfél ellépjen a magyar együttestől. Sajnos ezt követően már ő sem segíthetett, ember előnyben 8-6-ra növelte előnyét a hazai gárda, így érkezett is Elek Gábor időkérése, aki védekezésre hívta fel a figyelmet; nem tetszett számára a túlzott passzívitás, valamint a fellépéseket hiányolta.
Hallgató fülekre találtak a szavai, ugyanis az időkérést követően sikerült egyenlítenie a Fradinak 8-8-nál. A következőkben ismét több hibát vétettek az ellenfél kapuja előtt a népligetiek, főleg Angela Malestein rontott hétméteresből és szélről is, aminek következtében Djurdjina Jaukovic és Monika Kobylinska góljaival 12-9-re lépett el a Brest. A félidőre még tovább nőt a különbség a két együttes között, 14-10-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a játékosok.

Nem alakult kedvezően a folytatás az FTC számára, a 34. percben már 16-11-re vezetett az ellenfél. Ezután sikerült zárkóznia 16-13-ra a Fradinak, ekkor megakadt mindkét együttes és perceken keresztül nem született gól, így a 39. percben a brestiek kértek időt. Ez alatt a tíz perc alatt Julie Foggea háromszor is kulcspillanatban hárított, így 48%-ra tornázta fel a védési hatékonyságát. Az időkérést követően Lassource talált be, majd a 41. percben már Tomori Zsuzsannát láthattuk beálló pozícióban, amíg Cvijics pihent. Jól játszott ez idő alatt Alicia Stolle, két gólja mellé egy gólpasszt is kiosztott, sajnos a következőkben viszont több hiba is csúszott játékába, így érkezett a helyére Kukely Anna. Kukely hétméterest is harcolt ki, amivel akár fel lehetett volna zárkózni egy gólra 19-17-es állásnál, azonban Emily Bölk lövését Foggea hárította.
Innentől elnyúltak a hazaiak; többször is vezettek öt találattal, passzív játéknál is mindig akadt megoldásuk és rendre eredményesek lettek belőle. A végére feljebb tudott zárkózni az FTC, azonban ahogy a Vipers elleni, úgy az itteni meccsben is sokkal több lehetett volna.
Végeredmény: Brest Bretagne – Ferencváros: 24:21

fotó: Nász Nikolett

 

Megosztás