A Dunaújváros jobbátlövőjével, Szekerczés Lucával készítettünk interjút. Esélylatolgatás, felkészülési időszak, miért éppen a kilences mez? Érdemes elolvasni. 

Szekerczés Luca, Bonyhádon született, a kézilabda alapjait, Szekszárdon sajátította el. Ezt követően, 2012-ben, a Ferencvároshoz igazolt, ahol az év női ifjúsági játékosának választották. A 2013-2014-es idényben, kölcsönben szerepelt Siófokon. A kitérő után, újra a zöld-fehérek játékosa lett. Négy évig kézilabdázott Fradi színeiben, ez idő alatt, a BL-ben is bemutatkozott.
A korosztályos válogatottakat is végigjárta, ahol több alkalommal is beválasztották, az ALL STAR csapatba.
2016-ban, úgy döntött kipróbálja milyen a légiós élet, és az akkor Konkoly Csaba vezette, TuS Metzingen csapatához igazolt. Mivel nagyon hiányzott neki a családja, és az itthoni közeg, egy év németországi légióskodás után hazatért, és 2017-től a Dunaújváros játékosa. 2019-ben második lett a góllövőlistán, és Kim Rasmussen, meghívta a felnőtt válogatottba is.

– A bajnokságban szinte az első pillanattól kezdve esélyes voltál a gólkirálynői címre. Hogyan élted ezt meg fordulóról-fordulóra illetve mennyire motivált a gólkirálynői cím? 

Szekerczés Luca: Nem néztem a góllövőlistát, nem számolgattam hogy ha én most ennyit lövök, hányadik leszek… Ismerősöktől tudtam, hogy éppen hányadik vagyok. Jó érzés és elismerő persze, ez egy amolyan visszajelzés is saját magamnak. A kézilabda azonban egy csapatjáték, és a csapatot ismerik el. A csapat nélkül nem tudtam volna ennyi gólt dobni. Rengeteg időt tölthettem a pályán, ami sokat számított; sokat fejlődhettem. 

– Mennyire voltál elégedett a teljesítményeddel a mögöttünk hagyott szezonban?

Szekerczés Luca: Jó szezonom volt, de nem vagyok 100%-ig elégedett. Rengeteget kell meg fejlődjek mindenben! Gyorsaságban, védekezésben , gondolkodásban. Idén is arra törekszem majd, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, és minél előrébb végezzünk a tabellán.

– A bajnokság befejeztével mennyi időt töltöttél aktív pihenéssel? 

68981294_2475630966055101_4050557268578533376_nSzekerczés Luca: Én egy kicsit hosszabb időt töltöttem pihenéssel, mint a többiek. Ennek sajnos több oka is volt. A bajnokság utolsó meccsén a lövő kezemen ujjsérülést szenvedtem, amit össze kellett varrni. Emiatt a válogatott összetartáson sem tudtam részt venni. Az egyéni és a csapattal való felkészülést se tudtam megkezdeni a régóta húzódó sérülésem miatt ( szeméremcsont gyulladás) . Ami azóta szerencsére javul, a gyógyszerek és a gyógytorna hatására és már teljes munkát tudok végezni a csapattal, de még azért van lemaradásom a többiekkel szemben.

– Mikor kezdődtek újra a foglalkozások a csapat háza táján? Milyen programokkal színesítették számotokra a felkészülést a kézilabdán túl? 

Szekerczés Luca:  Július 8-án kezdtük a felkészülést. Előtte már egyéni program volt kiadva. Hangulatosan és visszagondolva elég hamar eltelt a felkészülés, hiszen már mindjárt startol a bajnokság. Idén sok csapatprogram volt a korábbiakhoz képest. Horgásztónál voltunk, ahol lehetőségünk volt kikapcsolódni, wellneselni, horgászni. Voltunk közösen strandolni Pakson, illetve csapatvetélkedőn is kovácsoltuk a csapatot.

– Milyen teljesítményt vársz magadtól és a csapatodtól az előttünk álló szezonban? 

69206957_427765684615130_5325483568405676032_nSzekerczés Luca: A mezőny nagyon kiegyenlített lesz. Én bízom benne, hogy megtartjuk ezt a harcos küzdőszellemet, amit a felkészülés alatt mutattunk. Egymást segítve, együtt kézen fogva, igazi csapatként, akár meglepetéseket is okozva végig menetelni ebben a 2019/2020-as szezonban. Ebből szeretném én is kivenni a részem, hogy passzokkal, gólokkal maximálisan segítsem a csapattársaimat

– Több csapat is megerősítette a hiányposztjait. Mit gondolsz mennyivel hozza ez egymáshoz közelebb a csapatokat?

Szekerczés Luca: Nagyon kiegyenlített bajnokságra számítok az idén is. Szerintem a harmadik helytől lefelé bármi megtörténhet. Úgy gondolom, hogy a Győr, a Fradi és Siófok lesz a top háromban, de utánuk bárki odaérhet a negyedik helyre. Apró dolgokon fog múlni, illetve pillanatnyi szituációkon, döntéseken.

– Ki az abszolút példaképed, akire mindig is felnéztél?

Szekerczés Luca: Gyermekkoromban abszolút Dunaferr rajongó voltam, sok BL meccsre kijártunk a családommal , hiszen közel volt szülővárosomhoz Bonyhádhoz. Azóta Radulovics Bojana a példaképem, ezért is választottam a 9-es mezszámot

Megosztás