Csak a különbség volt kérdéses. Törökországban is magabiztos győzelmet szerzett az ETO a Kastamonu vendégeként, így továbbra is száz százalékosan vezeti a csoportját a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Hazai pályán magabiztos 37-20-as győzelmet ért el egy hete a Győri Audi ETO KC a török Kastamonu csapata ellen, most pedig idegenben igyekezett begyűjteni a két pontot Ambros Martin alakulata.
Amire mondhatni száz százalékos esély mutatkozott, hiszen a Rába-partiak szerdán a női kézilabda NB1 rangadóján múlták felül a bajnoki címvédő Ferencváros csapatát 25-20-ra.

A keretben annyi változtatást ejtett meg a spanyol tréner, hogy Amandine Leynaud, valamint Lukács Viktória pihenőt kapott, helyettük a sérülésből visszatérő Crina Pintea és Faluvégi Dorottya kapott helyet.

Szívmelengetően indult az összecsapás, ugyanis a kezdőben helyet kapó Háfra Noémi átlövés góljával vette magához a vezetést az ETO, amit feszes védekezés követett, ennek következtében gyors lerohanás gólokkal növelte előnyét a magyar csapat. Fodor Csenge labdaszerzései, valamint góljai pedig gyorsan magabiztos előnyt jelentettek a zöld-fehérek számára (6-2). A visszatérő Faluvégi Dorottya is remekelt, noha a játékrész közepén kapott némi pihenőt, újbóli pályára való visszatérése után egyből 4 gólra növelte a találatai számát. Beálló poszton is villogott az Győr, a szinte alig hibázó Linn Blohm helyett Crina Pintea érkezett a félidő második felére és a román beálló sem tudott hibázni, így 24 perc játék után először számolhatott ellenfelére tízet a néhány győri szurkoló (7-17). A szünetig a különbség már nem változott, csak a lőtt gólok száma, így 9-19-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második harminc percre érkezett Kari Brattset is a pályára, ha már ott volt egyből góllal indította a játékrészt. Majd következett egy kisebb megtorpanás a győriek támadójátékában; több labdát is eladtak, így a 12 gólos előny kilencre csökkent, de Estelle Nze Minko öles lépteivel gyorsan visszaépítették a már egyszer megszerzett vezetésüket. Ha az ETO védelme néha hibát is vétett, akkor is ott volt a kapuban Laura Glauser, aki könnyedén védte a török átlövéseket és magabiztosságot sugárzott az előtte álló játékosoknak. Az összecsapás végére már csak annyi nyitott kérdés maradt, hogy mennyi lesz a különbség a két csapat között, valamint Háfra Noémi góljai száma hol fog megállni.

Végül 38-22-es győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC, míg Háfra öt gólig jutott, de a mérkőzés legeredményesebb játékosa Crina Pintea lett hat találattal.

További eredmények:

CSM Bukarest – FTC-Rail Cargo Hungaria: 27:21 – (16:11)
Krim Ljubljana – CSZKA Moszkva: 24:21 – (11:10)
Rosztov Don – Podravka Vegeta: 34:23 – (18:12)
Buducsnoszt – Brest Bretagne: 30:28 – (13:16)
Vipers Kristiansand – Odense: 31:27 – (17:16)

fotó: Győri Audi ETO KC Facebook oldala

Megosztás