A Bajnokok Ligája kilencedik fordulójában hazai együtteseknek ezúttal nem jutott pont, hiszen a Szeged kikapott Zágrábban, míg a Veszprém a szezon egyik legjobb meccsén egygólos vereséget szenvedett a Barca ellen a Veszprém Arénában. A magyar csapatok mérkőzései mellett olyan rangadókat is rendeztek, mint a Kiel-PSG vagy a Kolstad-Aalborg.

Celje – Wisla Plock 25:30

Az utolsó szalmaszál a celjei mérkőzés a Fazekas Gergővel felálló Plock számára a továbbjutáshoz. Bár a meccs elején fej-fej mellett haladt a két csapat, többnyire a vendég lengyeleknél volt az előny, ami a félidőre kétgólos volt (13:15). A második félidő elején kezdett nőni a különbség a két csapat között. Kevésgólos mérkőzésről lévén szó, sejthető volt, hogy négy-ötgólos hátrányt már nehéz lesz ledolgozni. Ez így is lett, hiszen a második játékrész közepén kialakult a végső különbség (25:30). Fazekas Gergőnek ezúttal nem volt olyan jó mérkőzése, három lövésből egy gólt szerzett, egy gólpassza volt (amit az EHF ki is emelt), de volt mellette öt eladott labdája is.

Kolstad – Aalborg 18:29

A rendkívül szoros A csoportban minden meccsnek nagy szerepe lehet. Az Aalborg ezt komolyan is vette, hiszen már a trondheimi mérkőzés első perceiben egyértelművé tette, két ponttal kíván távozni a Kolstad otthonából. A 24. percben már hatgólos előnyre tettek szert Mikkel Hansenék, a szünetben pedig 9:14 állt az eredményjelzőn. A második félidőben sem változott a játék képe, sőt. A 47. percre már tízgólos hátrányban találta magát a norvég szupercsapat. Mivel továbbra sem lassított az Aalborg, a végére tíz fölé kúszott a differencia a két csapat között, 18:29 lett a meccs vége. A dánok kapujában Niklas Landin (11 védés, 42,3%), és a helyére érkező Fabian Norsten (4 védés 7 lövésből) is remekelt, míg a másik oldalon a legeredményesebb játékos mindössze négy góllal Sander Sagosen lett, viszont botrányos, mindössze 40%-os lövőhatékonysággal érte ezt el.

GOG – Porto 35:27

A GOG a hétvégén ismét pontot veszített a bajnokságban, ezt szerette volna a Bajnokok Ligájában kiköszörülni. Ennek elérése érdekében pedig villámrajtot vettek a mérkőzés elején. A 11. percben már 10 lőtt gólnál tartottak, a két csapat közötti különbség pedig a félidő végéig hét és kilenc gól között mozgott. A második félidőt azonban jobban kezdte a vendég portugál együttes, a 38. percben már négygólosra is apadt a szünetben még kilencgólos hátrány. Innen azonban újra tudott váltani a GOG, és tulajdonképpen az egész mérkőzésen dominálva 35:27-es győzelmet aratott. A hazaiaknál Tobias Thulin elképesztő napot fogott ki a kapuban (22 védés, 44,9%), a mezőnyben pedig a Melsungenbe tartó Hans Aaron Mensing és Emil Madsen volt a dánok vezére.

Csütörtöki hír, hogy a GOG szerződést bontott a veterán irányítóval, Morten Olsennel, akivel kapcsolatban már hallhattunk olyan híreket, miszerint az öltözőben már több konfliktus is fűződött a nevéhez.

Kiel –PSG 26:24

Bármilyen meglepő a szezon sajótvisszhangja alapján, a Kiel továbbra is őrzi első helyét a BL A csoportjában. A német együttes nagyon jól kezdte a mérkőzést, rögtön 5:0-ra vezettek, ezt követően azonban szépen visszazárkózott a PSG, két-három gólnyi távolságba is vissza tudtak jönni. A félidő végét megint a Kiel játszotta le jobban, így 15:10-es állással vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész elején következett egy nagyobb fordulat, a Paris Saint-Germain egy nagyobb hajrának köszönhetően átvette a vezetést.  A meccset azonban nem tudták megnyerni, Raul Gonzalez csapata zsinórban négy BL-meccsen maradt nyeretlen. A kieliek legeredményesebb játékos Niclas Ekberg lett, a párizsiaknál Grebille hat góllal zárt.

Kielce – Eurofarm Pelister 35:25

A lengyel csapat számára kötelező volt a magabiztos győzelem, és Talant Dujsebajev csapata számára nem is okozott gondot a meccs behúzása. Viszonylag szorosan indult a mérkőzés, utána azonban három-négy góllal el tudott lépni a lengyel csapat, 15:10-nél pedig már nagyon magabiztosnak tűnt az előny. A második félidőben már csak a különbség volt a kérdéses, a legnagyobb előny tizenegy volt, végül tízzel nyert a hazai csapat. Thrastarson, illetve a másik oldalon Cehte hét találattal zárt.

Magdeburg – Montpellier 28:24

Nem várt könnyű meccs a címvédőre, a Montpellier minden szezonban az egyik legkellemetlenebb ellenfél, és ezt most is bebizonyították, szoros meccsre kényszerítették a német csapatot. Sőt, 9:10-ig ők voltak előnyben, azonban zsinórban szerzett négy góllal előnybe került Benett Wiegert együttese. 19:13.nál már viszonylag nagy előnyük volt, azonban a Montpellier végül vissza tudott zárkózni, 26:24-nél úgy tűnt, még esélyük is lehet, ám végül néggyel nyert a Magdeburg. Smarasson nyolc, a francia oldalon pedig négy játékos is négy találattal zárt.

Kiemelt kép forrása: Sascha Klahn / eurohandball.com

1073 megtekintés.

Megosztás