Ma THW Kiel – Rhein-Neckar Löwen csúcsrangadót rendeztek a Bundesligában. 

A THW Kiel kerete nem teljes, ennek ellenére esélyesként lépett pályára a Löwen elleni hazai rangadón. A német rekordbajnoknak ez amolyan főpróba volt a Final Four előtt. Ott Jicha csapata a Telekom Veszprémmel csap össze az elődöntőben. A Löwen sem a teljes kerettel érkezett a meccsre, a koronavírus mindkét csapatnál “fennakadást” okozott. 

A Kiel játszott jobban az első félidőben, annak ellenére, hogy Palicka jó formában volt. 15-11 volt az állás az első játékrész után. 

A második félidő elején sem változott a játék képe, a hazaiak mindig vezettek néhány góllal, a 41. percben 20-17 volt az állás. Ezt követően a Löwen többet hibázott, és ezt a Kiel kegyetlenül kihasználta, és öt gólos előnyre tett szert. Ekkor  – negyed órával a vége előtt – Schwalb kikérte az idejét. Hét a hat elleni játékkal próbálkoztak a vendégek, de ez sem hozott átütő erőt, sőt a különbség csak növekedett a mérkőzés végéig, így a Kiel simán behúzta a rangadót. 

A mérkőzésre egyébként jellemző volt a következetlen játékvezetés. Ha a Kiel szeretne esélyt a Veszprém ellen, akkor nagyot kell javulnia. Lesz majd preanalízis a találkozó előtt.

A végeredmény THW Kiel – Rhein-Neckar Löwen: 32 – 23.

3829 megtekintés.

Megosztás