Site icon Handballexpert

„A Kiel talán a világ legjobb csapata” – Interjú a PSG-t elhagyó Sander Sagosennel

Sander Sagosen, a világ egyik legjobb játékosa megérkezett új csapatához, a német rekordbajnok THW Kielhez. A csapat interjút készített a norvég világsztárral, ezt fordítottuk le nektek. 

– Sander, üdvözlünk Kielben! Hogy teltek az első napok?

Sagosen: A költözés és a lakás berendezése alakította eddig a napjainkat. A barátnőmmel, Hannával voltunk egy svéd áruházban, valamint az internetet és az autót intéztük. Sikerült bejelentkezni a városba is, így most már hivatalosan is kieli vagyok!

– Mi a legnagyobb különbség Párizs és Kiel között?

Sagosen: Itt sokkal nyugodtabb és zöldebb minden, kevesebb a közlekedés és a tömeg. Norvégiában hozzászoktam, hogy közel vagyok a vízhez. Most a kilátásom egyenesen a fjordra néz, nagyon szép az egész. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy pár nap után kielinek érzem magam. 

 

– Milyen volt a fogadtatás?

Sagosen: Mindenki kedves volt, akivel eddig találkoztam. A klub tényleg mindent megtett, hogy segítsenek az átállásban, és tárt karokkal vártak minket. Örömteli, hogy Rune (Dahmke), az egyik legjobb barátom, mindent megmutat, ez egyfajta biztonságot nyújt. 

– Németország kézilabdát szerető része Sander Sagosenre figyel. Érzi a nyomást?

Sagosen: Tisztában vagyok a magas elvárásokkal. A német bajnokhoz igazoltam, amely ráadásul majdnem teljesen együtt is maradt. Külső nyomást azonban nem érzek. Általában magam teszem magamra az elvárásokat, a nyomást. Bízom a képességeimben, a csapattársaimban és a THW Kielben. Ez a világ egyik legnagyobb együttese, és talán a világ egyik legjobb csapata. A koronavírus miatt az első évemben öt vagy hat trófeát is nyerhetek. Ez nagyon nehéz lesz, de ez a célom. Ennek érdekében mindent megteszek, még akkor is, ha a Bundesligát még meg kell szoknom. Mindig vágytam arra, hogy ebben a ligában játsszak, és ez most megadatott. 

– Sok Kiel-mérkőzést néztél az utóbbi időben?
Sagosen: Igen, tulajdonképpen az összeset, amelyet a Sky csatorna közvetített. Azt láttam, hogy a THW Kiel a világ legjobb védekező csapata volt. Ahogy Filip (Jicha, a vezetőedző, a szerk.) variálta a védekezési formációkat az 5:1, a 3:2:1, és a hatos fal között, az mély benyomást tett bennem. Itt van a világ egyik legjobb kapuspárosa, valamint a lerohanást és gyorsindítást is magas fokon űzi a csapat. Elképesztően erősek. 

 

Hogyan töltöd az idődet az edzések elkezdéséig?

Sagosen: Pár napig még Kielben maradunk, amíg készen nem lesz a lakás. Aztán remélem, hogy egy-két hetet el tudunk tölteni Norvégiában, hogy láthassam a családom. Ha elkezdődik a szezon, erre sajnos nagyon kevés idő fog jutni. Ezen kívül természetesen jól karban tartom magam, hogy készen álljak az alapozásra. 

 

 

Forrás: 

Borítókép: THW Kiel

 

 

Megosztás
Exit mobile version