Az elődöntő távolodni látszik.

Mindkét csapat számára létfontosságú mérkőzés következett hétfő este főműsoridőben a Lanxess Arénában. Mind Chema Rodríguez, mind Alfred Gislason úgy számolhatott, hogy ez a győzelem elengedhetetlen a négy közé jutáshoz. A találkozó ennek szellemében nagy iramban kezdődött, s szerencsére folytatódott a magyar csapat jó sorozata: a mieink rendre jól kezdik a mérkőzéseket, s ez most sem volt másként.

Már a háromgólos vezetésért is támadhatott a magyar együttes, de innen összeszedték a játékukat a németek. A magyar együttes védekezése ezúttal nem volt olyan szinvonalú, mint a korábbi találkozókon. A hármasvédők között mintha kommunikációs problémák adódtak volna, az irányító-letámadás után rengetegszer maradt üresen a beálló. Ebben az időszakban bizony úgy nézett ki, ha nem lesz jobb a védekezés, ezt a találkozót nem lehet megnyerni. Még akkor sem, ha a német kapuból annyira nem érkeznek a védések, mint amennyire valóban nem jöttek. Julian Köster átlövéseivel nem tudott mit kezdeni a magyar fal, de a mieink is eredményesek voltak kintről, ám a játék többi eleme nem igazán működött.

A szünet után nem javult a helyzet: nagyon könnyen jöttek a német helyzetkialakítások, a magyar csapat pedig minden gólért keservesen küzdött. Chema Rodrígueznek rögtön a játékrész elején időt kellett kérnie, a spanyol szövetségi kapitány pedig meg is próbálkozott mindennel, amivel csak lehet, ám igazán nem sikerült kizökkenteni a csapatot a fásult állapotból, ráadásul a kapusteljesítmény is megérkezett német oldalon. Jöttek a technikai hibák, elfogytak a magyar védések, így nem volt esély a fordításra. Végül a különbség is nagyobb lett, mint ami reálisan van a két csapat között az eddigiek alapján. Az elődöntős remények messzebb kerültek, de még van esély a szép zárásra az Eb-n.

Németország-Magyarország 35-28 (18-17)

Ld: Köster (8) ill. Rosta (6)

Kiemelt kép: Eurosport

1333 megtekintés.

Megosztás