A német csapat először vehet részt a Final Fourban.

Metz – CSM Bukarest 29-23 (15-14)

A Metz izgalmas meccsen jutott be a budapesti Final Fourba, miután hazai pályán hat góllal verte a CSM Bukarest csapatát. Emmanuel Mayonnade együttese végig kontrollálta a találkozót, ám igazán nagy különbséget nem tudott kialakítani egészen az utolsó percekig. 

Az első félidőt határozottan kezdték a franciák, azonban a román csapat Laura Glauser révén nem engedte meglépni riválisát. A szünetben egyetlen találattal vezetett a Louise Vinter Burgaard által vezérelt sárgamezes alakulat. 

A második játékrészben a tét rányomta bélyegét a játék színvonalára, ám a Metz tartotta előnyét. Sako az 50. perc környékén megint hozta a fontos védéseit, amivel kialakult egy jelentősebb metzi előny is. A végjátékra nyugodtan fordulhattak volna a franciák, ha nem emlékeztek volna a tavalyi Ferencváros elleni drámai kiesésre. Idei ellenfelük azonban ötlettelen és súlytalan volt, ezért nem is jelentett valós veszélyt. A félidő legjobbjaként Alina Grijseels felvállalta a kritikus helyzetekben a lövésekete és értékesítette a hétmétereseket. Akárcsak múlt héten, most s kiemelhettük Chloé Valentinit, aki jelenleg vitán felül a legjobb balszélső a világon.

A Metz nem követte el ugyanazt a hibát, mint tavaly, végig kontrollált meccsen jutott tovább a budapesti Final Fourba. Christina Neagu várhatóan utolsó BL-meccsén vereséggel zárt csapata és a kiváló átlövő is messze jár már korábbi teljesítményétől. 

Odense-Bietigheim 32-30 (17-16)

Az első mérkőzést négy góllal nyerte meg a Bietigheim ebben a párharcban, mégsem lehettünk biztosak abban, hogy megtartják ezt az előnyt, hiszen mindkét csapat rendkívül hullámzó teljesítmény nyújtott ebben a szezonban, bőven benne volt tehát a felfordulás az egymás elleni összevetésben is. Az Odense ennek megfelelően kezdett, Jakob Vestergaardnak hamar időt is kellett kérnie. Ezt követően viszont a Bietigheim elkezdett úgy játszani, ahogy tőlük várhattuk: okosan lassították a játékot, kivártak a befejezésekkel, védekezésben sokkal jobban zártak, mint korábban, a kapuban pedig elkezdett védeni Gabriela Moreschi, aki a BL-szezon egyik legjobb kapusa volt összességében is.

A második félidőben tovább hullámzott a mérkőzés, viszont az utolsó tíz percben már egyértelműen úgy tűnt, hogy a Bietigheim kézben tartja a meccset. Végül ha nem is simán, de továbbjutottak a németek, a párharc egésze alapján összességében megérdemelten.

Kiemelt kép: Metz Handball

1073 megtekintés.

Megosztás