Végleges a Tisza-parti gárda 2020/21-es kerete. Nézzük a csapat összetételét posztonként.

Kapusok:

Mirko Alilovic Mikler Roland, Marczika Barnabás – A csapat nagy erőssége a leghátsó védvonal, rutinos, topkategóriás, összeszokott párossal vágnak neki az új idénynek is, ami minden bizonnyal jó néhány plusz pontot hozhat a konyhára. A harmadik számú kapus személyében fiatal, magyar játékos pallérozódhat az NB1-ben.

Balszélsők:

Jonas Källmann, Stefan Sigrumannsson, Bajus Brunó – A csapatkapitány feltehetőleg pályafutása utolsó szezonjára készül. Védekezésben még mindig alapvető fontosságú a szerepe, de robbanékonysága már nem a régi. Az izlandi hetesspecialista pedig ügyes játékos, de inkább kiegészítő emberként állja meg a helyét a legmagasabb szinten. Az utánpótláskorú magyar tehetségre epizódszerep vár egyelőre.

Jobbszélsők:

Mario Sostaric, Bogdan Radivojevic, Kecskés Dániel – A szlovén szélső évek óta biztos pont Pastor csapatában, az elmúlt évben pedig komoly posztriválist kapott Radivojevic személyében, aki a Szeged házi gólkirálya is lett a csonka szezonban. Kettejük mögé érkezik a NEKA együttesétől Kecskés Dániel. Egyértelműen az egyik legerősebb csapatrésze ez a szegedieknek.

Balátlövők:

Bodó Richárd, Borut Mackovsek, Nik Henigman – Az utolsó szegedi bajnoki cím magyar hőse mellett a szlovén válogatott két átlövője is megtalálható ebben a pozícióban Szegeden, akik védekezésben is alapemberek lehetnek. Nincs ok a panaszra.

Jobbátlövők:

Luka Stepancic, Stanislav Kasparek – Maqueda távozásának hírére sokan gondolhatták, hogy érkezik erősítés erre a posztra, de Pastor bizalmat szavazott Stepancicnak és Kaspareknek, amiben van ráció. A horvát válogatott alapemberének kijár a felelősség, míg az évek óta csiszolt cseh játékos előléptetése is időszerű. Ha elkerülik őket a sérülések, ütőképes páros lehetnek.

Irányítók:

Dean Bombac, Joan Canellas, Dimitrij Zsitnyikov – Második együtt töltött idényében igencsak meggyőző volt a Bombac-Canellas páros. Remekül kiegészítik egymást, fazont adnak a csapat játékának. Zsitnyikovra inkább balátlövőben számított Pastor az utóbbi időben, de Mackovsek érkezésével amolyan jolly joker szerepkör várhat rá, vélhetően utolsó szegedi idényében.

Beállók:

Bánhidi Bence, Matej Gaber, Rosta Miklós – Mindenképp a Szeged egyik legnagyobb erőssége a hatékony beállós játék. Bánhidi igazi világklasszissá nőtte ki magát, 2020-ban az Európa Bajnokságon és a Bajnokok Ligájában is a legjobb beállónak választották. Gaber a védekezés oszlopa, és támadásban is jó teljesítményt nyújt, Rosta pedig átesett a tűzkeresztségen, léphet egyet előre az új idényben is.

Összességében a MOL-Pick Szeged egy nagyon masszív, szerkezetileg jól összerakott csapat benyomását kelti, akik a másik magyar együtteshez hasonlóan, bármire képesek lehetnek a 2020/21-es szezonban.

Kép: Mol csapar

Megosztás