A várt kiélezett csatát hozta a bajnoki döntő első felvonása a Tisza partján, ahol az utolsó tíz percben a hazaiak tudtak felülkerekedni, és előnnyel utazhatnak a szombati visszavágóra.

Nem volt teltház az Újszegedi Sportcsarnokban, de a rég várt igazi rangadó hangulat visszatért az alapszakasz első két helyezettjének első döntő mérkőzésén. Az első gólt Omar Yahia szerezte, azonban a Szeged fordítani tudott. Kasparek lőtt két gólt, a cseh átlövő rendkívül jól játszott az egész mérkőzésen, mely az utolsó meccse volt hazai pályán kék mezben. A gólok ezután felváltva estek, hol egyik, hol másik csapat vezetett, de két gólnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki, a félidőben 14-14-es döntetlent mutatott az eredményjelző. A legnagyobb felzúdulást Moraes piros lapos kiállítása okozta, akit a bírók videózás után küldtek a lelátóra egy Gaber ellen elkövetett könyöklés miatt.

A második félidőben a szegedi kapuban Mikler váltotta Alilovicot, aki jól szállt be a meccsbe, de utána nem találta a távoli lövések ellenszerét, ezért a horvát hálóőrt visszaküldte Pastor mester. Az 50. percig az első félidő forgatókönyve folytatódott, a „money time”-ra 27-26-os szegedi vezetéssel fordultak a csapatok, érződött, hogy mindkét fél tudja, sok múlhat rajta, hogy mi történik ebben a periódusban. A hazai időkérésből a kékek jöttek ki jobban, és négy gólt tudtak még szerezni (Canellas kettőt, Bodó és Bombac egyet-egyet), amire csak két veszprémi válasz érkezett (előbb Manaszkov, majd az utolsó percben Marguc a szélről). Az utolsó percben Bombacék ötgólos vezetésért is támadhattak, azonban ebből nem sikerült gólt szerezni, a végeredmény így háromgólos különbség lett.

A lefújást követően a szegedi közönség elbúcsúztatta kapitányát, Jonas Källman-t, a svéd klasszisnak ez volt az utolsó meccse szegedi mezben Szegeden.

Visszavágó szombaton 18:30-tól Veszprémben, ahol eldől a bajnoki cím sorsa.

Végeredmény: 31-28 (14-14)

Fotó: MTI/ Bodnár Boglárka

Megosztás