A női kézilabda EL-csoportkör sorsolását csütörtök délelőtt rendezték meg. Két magyar csapat is érdekelt volt, a Mosonmagyaróvár az első kalapból, a Vác a másodikból várta a sorsolást. A szabályok szerint azonos ország csapatait nem sorsolhatták egy csoportba.

A Vác a Kastamonu legyőzésével jutott be a csoportkörbe, míg a Mosonmagyaróvár automatikus a csoportkörben kezdi meg a szereplését. A csoportkör mérkőzéseit január 6 és február 18 között rendezik meg.

A Mosonmagyaróvár honlapján tegnap megjelenő cikkben Gyurka János nyilatkozott, aki kiemelte, hogy már most el kell kezdeni a felkészülést, mivel nagy terhelés vár a csapatra a VB után.

„Ezen a héten aktív pihenéssel töltik az időt a játékosok. Nem készülünk együtt, de a napi munkát kiosztottuk, azt mindenkinek el kell végezni. Képesség és erőfejlesztés is szerepel a lányok programjában. Remélhetőleg ez az egy hét testileg és lelkileg is feltölt mindenkit, és újult erővel vághatunk neki a munkának. Ez nagyon fontos, hiszen januárban indul az Európa-liga, ahol hatalmas terhelés vár a csapatra. A terveink is nagyok, kíváncsian várjuk a csütörtöki sorsolást.”

A csoport: Nykøbing Falster Håndbold, Praktiker-Vác, Storhamar Handball Elite, HC Podravka Vegeta

B csoport: Thüringer HC, H.C. Dunarea Braila, HC Lokomotiva Zagreb, Chambray Touraine Handball

C csoport: CS Gloria 2018 BN, Neptunes Nantes,MKS FunFloor Lublin, HSG Bensheim/Auerbach

D csoport: Motherson Mosonmagyarovari KC, Costa del Sol Malaga, CSM Targu Jiu, Sola HK

 

Forrás:https://mkcse.hu/hu/hireink/sorsolasokkal-teli-het-egyeni-felkeszulessel

Kép: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Facebook oldala

Megosztás