A harmadik fordulójához érkezett a férfi bajnokság, pénteken a bronzérmes Tatabánya Egerben lépett pályára, míg a többi mérkőzést szombaton rendezték. Íme az eredmények:

Eger – Tatabánya 28:29

Az újonc Eger a tavalyi bronzérmes Tatabánya csapatát fogadta pénteken. A vendégcsapatban először lépett pályára a junior világbajnokságon térdsérülést szenvedő Krakovszki Bence, ő szerezte az első tatabányai akciógólt. Meglepetésre a hazai együttes az egész meccsen nagyon jól teljesített, a félidőben csupán egygólos hátrányban voltak. A második félidő elején a vendégek játékosa, Mateo Maras piroslapot kapott, majd a 38. percben az Eger átvette a vezetést. Juhász Ádám és Pedro Rodriguez vezérletével a Bányász az 51. percben megfordította a találkozót, az utolsó 10 percben folyamatosan 1-2 gól volt a különbség a két csapat között. A mérkőzést a Tatabánya 29:28-ra nyerte meg. Az Eger a Balatonfüred legyőzése után közel volt az újabb bravúros pontszerzéshez hazai pályán, ezt jövőhéten a PLER otthonában tehetik meg.

Budakalász – Fejér B.Á.L.-Veszprém 28:29

A két, nagyjából azonos játékerőt képviselő csapat mérkőzését a vendégek kezdték jobban, azonban a múltheti mérkőzéshez hasonlóan a nagy, négygólosra is duzzadt előnyüket nem tudták megtartani, a félidőre pedig már döntetlennel vonultak a felek. Ezen a mérkőzésen sem maradtunk piros lap nélkül, a hazaiaktól Maksim Mikhalik számára ért véget idő előtt a meccs a második félidő elején. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a döntés pedig a végjátékra maradt. Támadásban Hári Levente, hátul pedig a meccs végére érkező Balogh Tibor volt a nyerő ember, Danyi Gáborék így az első győzelmüket aratták a szezonban.

NEKA – Balatonfüred 24:22

A két Balaton-parti együttes meccsének már az elején látszott, hogy nem számíthatunk egy gólgazdag mérkőzésre, nyolc és fél perc után mindössze négy gól szerepelt az eredményjelzőn. Ez volt azonban az utolsó olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor nem az akadémistáknál volt az előny. A félidei egygolós előny a második félidőben két-három gólra duzzadt, a végére azonban visszajött a meccsbe a Füred, fordítani azonban nem tudtak György László tanítványai, így a NEKA továbbra is veretlen maradt. A két csapat kapusait mindenképpen ki kell emelnünk a csapatokból, Andó Arián és Deményi Xavér is 16 védéssel, 40% feletti teljesítménnyel hagyta el a pályát.

Dabas – Csurgó 21:29

A Csurgó az előző fordulóbeli, Eger elleni teljesítményét gond nélkül tudta átmenteni erre a mérkőzésre, az elejétől lehengerelte ellenfelét. A félidőre már 9 gól volt a vendég előny, Aleksa Tufegdžić hat góljának és Holló Balázs 11 első félidei védésének és dudaszós üres kapus góljának köszönhetően. Bár a második félidő elején és végén is vezetett tíz találattal a vendégcsapat, a végén nyolcgólos sikerrel távozhatott Dabasról a Csurgó.

Gyöngyös – Ferencváros 29:35

A Gyöngyös számára nem volt kegyes a sorsolás, a Veszprém és a Szeged elleni vereség és a PLER elleni sima siker után ismét egy nagyágyú, a Ferencváros következett. Az első félidő közepéig nagyon jól tartotta magát a hazai csapat, ezt követően azonban nyílni kezdett az olló. A félidőre kialakult négygólos előnyt a második félidőben növelni tudta a fővárosi alakulat, a játékrész felénél már 9-cel is vezettek Pásztor Istvánék. A nagyon sok kiállítással tarkított mérkőzést végül hat találattal nyerte a Fradi, Imre Bence és Nagy Bence 8-8 gólt szerzett, míg Bognár Alex 7/7-tel zárta a meccset.

OTP Bank–Pick Szeged – Komló 37:24

Kárpáti Krisztián csapata hét közben szoros mérkőzésre kényszerítette a Paris Saint-Germaint, a bajnokságban pedig továbbra is az lehet a céljuk, hogy legalább a döntőt magabiztosan elérjék. A Tisza-parti gárda múlt héten fontos rangadót nyert meg a Ferencváros otthonában, ezzel szemben a Komló kifejezetten rosszul kezdte a szezont, a NEKA és a Budakalász ellen is szoros találkozón maradtak alul. Most viszont viszonylag sokáig meccsben tudtak maradni, az első félidő legnagyobb részében a vendégeknél volt az előny. A játékrész végére azonban fordítani tudtak a szegediek, a második félidőben pedig már nem volt kérdés a győztes kiléte. A vendégek oldaláról Srečko Jerković teljesítménye volt kiemelkedő, hiszen öt lövésből öt gólt szerzett. A szegedieknél a majdnem negyven percet a pályán töltő Nagy Martin 12 védést mutatott be, Szilágyi Benjámin pedig (hét lövésből) hét góllal zárt.

Telekom Veszprém–PLER 37:21

Legnagyobb riválisával ellentétben a Veszprém hazai pályán nem akart esélyt adni a sokkal kisebb nevű ellenfélnek, így hamar 9-5-ös előnyre tett szert Momir Ilic együttese. Innen még egyszer visszakapaszkodott a PLER, ám 10-8 után 18-9-re változott az eredmény, a hazai csapat tehát egy 8-1-es sorozattal eldöntötte a lényeges kérdéseket.  A hét közben a Magdeburg ellen remek játékkal előrukkoló gárdában így most olyanok is több játéklehetőséghez juthattak, akik egyébként ritkábban kerülnek a pályára. Mindhárom kapus jól védett, együtt meg sem álltak 20 hárításig, támadásban pedig Andreas Nilsson 8/9-es lövőstatisztikája, illetve Ligetvári Patrik 5/5-e volt említésre méltó. A budapesti csapat kapujában Kránitz Zoltán és Takács Ákos is nyolc védést mutatott be, elől pedig Zobec, Ács és Fodor is négy góllal zárt.

Kiemelt kép forrása: nb1.neka.hu.

Megosztás