A hétszeres Európa-bajnok norvég válogatott megállíthatatlanul robog újabb kontinensbajnoki elsősége felé. A magyar válogatottnak az utóbbi években nem sok sikerélménye volt a skandináv együttes ellen. A két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon a mieink szintén a középdöntő során 38-25-ös vereséget szenvedtek. A legutóbbi magyar diadal szinte napra pontosan, hat évvel ezelőtt történt.

Sajnos túl sok babér nem termett számunkra ezen az Európa-bajnokságon. Én személy szerint az 5-6. helyre vártam a csapatot, de ebből legjobb esetben is csak a 9. hely valósulhat meg.

Görög játékvezetői hölgyek sípszavára kezdődött a találkozó. Először kezdett a magyar kapuban Szikora Melinda az Európa-bajnokságon. Sajnos a norvégok megpróbálták gyorsan eldönteni a mérkőzés sorsát. Teljesen tanácstalan támadójátékot produkált a magyar válogatott, eladott labdák, elkapkodott lövések futószalagon, amit a norvégok köszöntek szépen és könnyedén szerezték góljaikat. Felállt fal ellen sem volt ellenszer, tetszés szerint növelték előnyüket a norvégok.

Negyedóra után 12-5-ös norvég előnyt mutatott az eredményjelző. Védekezésben hiányoztak a megállító szabálytalanságok, senki nem mert hozzáérni az északiakhoz. Szerencsére a norvég cserék pontatlanabbak voltak, így legalább sikerült tíz gólon belül maradni.

A második félidő elejére visszatért a norvég kezdősor, de már nem diktáltak már akkora tempót, mint az elején, egyedül Mörk szórta a gólokat. A mieinknél Kovacsics játszott nagy akarással, mellé felnőtt a kapuba Bíró is, de a túloldalon a negyvenéves Lunde is mutatott be bravúrokat. A folytatásban nem lehetett más cél, mint megúszni legrosszabb esetben nyolcgólos vereséggel, ezzel a második csoport ötödik helyezettjét, a spanyolokat megelőzve a 9. helyen végezni.

Ez a legapróbb öröm sem jött össze, a norvégok megnyomták a végét, és tizenegy gólos győzelmet arattak.

Magyarország 2 győzelemmel és 4 vereséggel a 10. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Magyarország-Norvégia 21-32

 

fotó: women2020.ehf-euro.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás